Canrom
2013.08.27
|
|
0 0
1151
|
Tisztelettel köszöntök mindenkit, elolvastam minden betűt és az az érzésem hatalmas tudás van itt nálatok, most látom milyen nehéz kérdések ezek. Telepíteni szeretnék kb. 50-60 fát, nagyon sok kérdésem van, de előtte elolvasom a fórumot mégegyszer és jegyzetelni is fogok, hogy célzotabban tegyem fel a kérdéseimet. Az első az lenne mindenek előtt, hogy érdeme-e még idén az ősz végefelé elültetni a fákat vagy várjam meg a tavaszt a telepítéssel,( valahol kajszira kimondottan a tavaszit javasolták) a másik pedig ha tudtok segíteni akkor korrekt faiskolák nevei érdekelnének ahol van választék és lehet olvasni a fajtákról is. A területről pár szóban Kecel környéki gyenge homok (biztosan kell valami talajjavítás, gondoltam szerves trágyára nagy adagban) kb 1 m-nél agyag a nyugvó vízszint kb 3 m-nél. A klíma eléggé hideg tavaly télen -27, az idén -8 volt a leghidegebb. Későbbi virágzású ellenálló fajtákra gondoltam kb. 4 fajtát szeretnék max. A többi kérdés majd később mert eléggé kezdő vagyok. |
|