Elég nagyvonalú vagy magaddal, ha gúnynak és szarkazmusnak nevezed az itteni ámokfutásodat. Te vagy vitaképtelen, mert ha valaki nem fogadja el a kinyilatkoztatásaidat, akkor kiakadsz, tombolsz, személyeskedsz, elveszíted a türelmedet.
Ezt ismerem a focipályákról. Az én hátvédem szigorú és határozott, a tiéd brutális gyilkos.
Szerintem mégcsak el se olvasod, amit a másik írt, max. az első sorokat, és ha nem ért veled egyet, már írod is a személyeskedő válaszodat.
Soxor jobban járnék, de téves. Akit nem olvasok el, azt szűrőre is teszem. Tehát nem válaszolok neki.
Hogy én miért nem kaptam DEL gombot? Talán mert nem ezzel a stílussal vitatkozom, amivel te. De mutogass csak továbbra is.
Félreértetted? A DEL-gomb a moderák kedvenc fegyelmezési eszköze. Neked tényleg nincs?
Ha hajlandó lennél értelmezve elolvasni, hogy miket írtam, továbbjutottál volna az atombomba nye harasón, de nem ment.
Mit csináljak, ha nem vagy hajlandó az akkori eseményeket az akkori körülmények szerint értékelni?
Ezek után már kívánom neked, hogy más bűnéért ítéljenek el és büntessenek meg. Akkor talán képes vagy felfogni, hogy miért nem gyerekeket, civileket öldösünk bosszúból egy hadsereg tetteiért.
Számtalanszor megtörtént egy részét fel is soroltam. Nem vagy kicsit nagyon dislexiás? Szerinted (a csúnyacsúnya imprrista usákokon kívül) ki foglalkozik olyan bagarol dolgokkal, hogy a célpontban van-é nő, agg, gyerek, kutya, fóka vagy pandamaci? (melyik ország médiája vizslatja ezerszer elfogultabban a saját katonáinak a bűneit mint az ellenségét?)
Glavingojn és a többiek sokkal értelmesebb érveket írtak, mint te, pl. hogy másként nem lehetett volna őket meggyőzni, hogy adják fel, csak te fröcsögsz itt Nankingról, meg ezekről, hogy jogos volt ezeket viszonozni egy ilyennel.
Én fröcsögök, te meg (no meg a barátaid) csak méltó választ adtok (a még el sem hangzott, de majd biztosan érkező) provokációra.
Jogos lett volna a szörnyűségekben résztvevő katonákat kibelezni, de nem a gyerekeikre atomot dobni. Amerikában sem a gyilkos gyerekét végzik ki.
Ahhoz kellett az atom, hogy egyáltalán a közelükbe lehessen jutni. És nem kibelezték, (mert ők nem megbocsátó és felvilágosult, az erőszakot gyűlölő európai keresztény decens ifjú hölgyek), hanem csak nyilvános bírósági tárgyalásokon elítélték és vagy felakasztották vagy bebörtönözték őket. Mert az usákok mind gyilkos, szadista állat.
Glavingojnék sokkal értelmesebb érvelésére meg az a válaszom, hogy meglehet, de az első atomot mindenképpen preventíve célzattal, ártalmatlan, de látható helyen kellett volna felrobbantani,egy fenyegetés kíséretében. Ha ez megtörtént volna, és mennek tovább, akkor tovább lehet lépni.
Azt nem vagy képes felfogni, hogy az USA vezetésnek fingja nem volt, hogy az A-bomba minőségileg más, mint egy húderohadtnagy pukkantó. Csak akkor szembesültek a tényekkel, amikor a vizsgálóbizottság személyesen mehetett a ground zerohoz. Érted? Hát honnan az anyja kínjából sejthette egy, még Newtonra is csak nyomokban emlékező főkatona vagy politikus (évtizedekkel az érettségi után), hogy mi a búbánat az a maghasadás? A tudósok közül is csak azoknak voltak sejtelmeik, akik részt vettek a kifejlesztésben!
De azok az emberéletek megértek volna annyit, hogy ne előre jósoljuk, mi történik. A japánok szemétségei meg nem menthetők, azokat isel kell ítélni.
Kéne de nálad csak az "atómbómba nye harasó" működik.
Végezetül: amásik topikban nem vitattam olyat, hogy egy reformátusnak nem tekintély a pápa. Ettől függetlenül egy református sem fog egyetérteni a melegházasággal pl.
Az egyetértés és nem egyetértés határa nem a felekezetek közt húzódik. Ismerek katolikus hívőt is, aki csak az egyházi esküvőjükkel nem ért egyet. És az, hogy nem értek vele egyet, azt már feltétlenül hörgéssel, köpködéssel, decens buzizással kell? És szinte eretnekséggel vádolni a pápát?