Sallai Gabri Creative Commons License 2013.08.20 0 0 299

9.

 

A Jamaicai konyha sokszínű, mert a lakosok a világ minden tájáról érkeztek ide, magukkal hozva kedvenc alapanyagaikat. Egy kis szigeten azonban semmi nem marad sokáig változatlan, a szükség azt diktálja, hogy az eredeti recepteken kreatívan változtatva, ízletesen, minden falatba egy kis életet csempészve főzzenek. Az őslakos tainók nyomát a manióka, az európaiakét a pácolt húsok és halak, az afrikaiakét a yamgyökér és a banán, az indiaikét pedig a curry jelzi. Mindez együtt, egy kis fűszerezéssel megbolondítva adja a jamaicai konyhát. A világon sok helyen kóstolhatjuk meg a híres jamaicai “jerk” szószos csirkét, vagy ihatunk Blue Mountain kávét, de minden kicsit ízletesebb, mikor eredeti hazájában kóstoljuk. Vannak azonban olyan ételek, melyeket csak a karibi szigeten ízlelhetünk, mint például a marha lábszár pörkölt vagy a kecskefej leves.

   

 

Előzmény: TnéAncsa (298)