hogo-fogo Creative Commons License 2013.08.16 0 0 978

Jobb ha nem forszírozod tovább. Engem ugyanis háromszor (ötször) ért kollektív büntetés, olyanért amihez aztán végképp semmi közöm nem volt. '48-ban kirúgták  az apámat, mert agronómus létére kételyeinek adott hangot az élenjáró szovjet tudomány, nevezetesen Trofim Liszenkó elvtárs mindenhatóságát illetően. Egy fáskamrában laktunk kegyelemből, a mennyezetről lógó drótokon tartottu a kaját, hogy az egerek ne az egészet zabálják fel. Anyám örökrészét, azt a pár hold földet nagyapa 1950-ben kénytelen volt bevinni a Tsz-Cs-be, mert nem akart 60 fölött börtönbe vonulni. %6-ban az oroszok szétlőtték a lakásunkat, mindenünk odalett, csak pár könyv maradt. Meg a félszemű plüsskutyám. 73-ban az arabok fölgyakták az egekbe az olajárakat (mi közöm volt a Jom Kippuri pofáraesésükhöz?) 90-ben a gyáva megalkuvó viszont primadonnaszerűen sértődős Antall az elmebeteg kisgazdikkal a többi "zöldbáróval" együtt az én hivatásomat is ellehetelenítette.

Úgyhogy lécci, ne papolj nekem a kollektív büntetésről, mert nagyon ki foglak gúnyolni!

(Ki követte el az első kollektív büntetést teljesen egyértelműen ártatlanok ellen? Az Úristen! Hát mi köze volt annak a szegény délamerikai óriáslajhárnak az emberiség bűneihez? A vízözönnel mégis kiirtotta őket számtalan más ártatlan lénnyel együtt!)

Előzmény: nünüke88 (974)