nézek Creative Commons License 2013.08.13 0 0 1083

Ez egy füves, agyaggal töltött terület...autók álltak valaha...aztán elkedtem ásni. Siralmas volt. A nejem azt mondta ne törődjek vele, a természet csodákra képes...nos sem trágyázás, sem tőzegelés, sem fertőtlenítés nem történt..a már puha, gereblézett talajba ki gödör, abba a konténerből kiütött málna, visszaföldelve, jól megöntözve, aztán jöjjön, aminek jönnie kell...

A fertőtlenítésről...a kutam nyolcvan éves,  nem tudni mennyire fertőző, de hogy kemény, meszes az biztos... a vödrökben a naponhagyva másnap már bugyborékol..és színeződik. nos ezt adom a növényeknek..amelyik bírja az nyert, és marad, amelyik nem, annak irány a komposztáló..

Tápanyag: régen még a szüleim állandóan a szervestrágyával voltak elfoglalva. Nekem ez már nem fekszik. Ilyenkor veszek az osanban zacskónként300 Forintért(1200 helyett)leárazott substralt, esetleg valmilyen ismeretlen akciós folyékony tápot, és wuxalt. Ezeket használtam vízbe keverve. Asszem látszik is.

Most bontok egy nagy komposztálót, már csináltam rostát is..ezzel takatom le a töveket lombhullás után, cca nov. közepén. Ez lesz a természetes trágya.

Előzmény: Timie_ (1080)