nézek Creative Commons License 2013.08.13 0 0 1078

A múlt ősszel kezdtem málnázni, minden kertészeti affinitás nélkül(a zasszony parancsára).  irány az összes áruház, kertészet...

huszonöt konténeres tő, 8 féle változat, 4 sorban elülteve...legnagyobb meglepetésemre mindegyik nől, csak egy adta fel, azt azonnal cseréltem..az áruházi(baumax, praktiker)darabok nagyon erősek, meglepően fejlődnek..a kertészetben vásároltak besárgultak, de egy kis vaskelát zöldített....aszongya a szomszéd, jövőre akár brummoghatok is a málnásban, annyi lesz. a mostani bemutató termést a zasszony minősíti   (hát nem kimondottan maci a málnásban)

láttam egy angol málnatermesztő filmet, én is csináltam olyan fa keretet(csak egy részébe)    ...jól mutat, ráadásul a kétméteres málnáimat jobban kiköthetem... a locsolás(is) igencsak meglátszik, csak nem tudom mikor hagyjam abba...talán aug vége...

ja, és nemcsak a tő körül hajtanak, mindenhol bújik ki a kis málnalevél a környéken. a szomszédom szerint megvan a szaporító anyag.. asszem a sárgát kivágom, pirosat teszek a helyére..sok a bogár a sárga bogyókon....talán a sárga szín miatt?