nofRETRO Creative Commons License 2013.08.11 0 0 5097

Magyarázom a bizonyítványomat .. :)

Mivel olyan sok hiba/elütés/szóközhiány volt az előző hozzászólásaimban, megmagyaráztam az okát, nem láttam rendesen. Az ok pedig , az optikai jelenség nagyon bosszantó, főleg ha ilyen átmeneti "beégést" okoz, de amúgy is kellemetlen elem egy semleges színvilágú látványban egy betolt akárni, ami kikerülhetetlen, ha rendeltetésszerűen használjuk az ablakot.

A fentiek miatti bosszankodásomnak előbb utóbb ki kellett jönnie, és ez most az adott apropóval megtörtént . :)

Van sok kapcsolódó is, amiről nem írtam. Például, hogy milyen színűre festi valaki a saját házát c. halmazban, olvastam az elmúlt években egy festő írását, akinek a műtermével szemközti épületet vörös színre festették. Namost egy műterem jó esetben északi tájolású, a szemközti épület (áltlában van ilyen) kapja a napot, ettől az a felület visszaveri a fényt, és ettől kezdve a műterem fényviszonyai megváltoztak, minden vöröses árnyalatban tündökölt, kezdve a fehér faltól, a festőállványon készülö festményig bezárólag.

Vannak szerencsés esetek is, pl. az északi fekvésű konyhám napos reggeleken, de még délelőtt is kap napsütést, jó laposat, ezért messzire hatót, egészen a mosogatóig. Pompás. De tényleg. Ez azért van, mert egy új beépítés miatt ház nőtt oda, ahol addig nem volt, és praktikusan tükröződő felületű ablakokat építettek be- sokat. Innen kapom a másodvilágítást pár órán keresztül. Ez szerencsére oldalról jön, nem süt a szemembe.

Előzmény: Goldman Emma (5096)