bakonyi gyerek
2013.08.04
|
|
0 0
29241
|
Kezdhetném úgy is,hogy Honfitársaim! De úgy kezdem hogy,Kertészek-Kertbarátok-Fórumtársak! Senki nem panaszkodik erre a kegyetlen időjárásra, mindenki mindennel megvan elégedve. Fájdalom ez az időjárás.Én egy kicsit panaszkodok. Ninovarga már utalt rá,hogy a növények levelei megperzselődnek. Nálunk itt a Bakony nyugati szélén is ez a helyzet. Minden megég,már a kivi gyümölcsei között is amit ér a nap,vannak töppedt,égett gyümölcsök.Rossz látni a sárguló kukoricatáblákat,fonnyadó bokrokat,növényeket.Pedig június végéig minden rendben volt.Június 24-én volt az utolsó kiadós eső 27 mm.Minden élt és virult.Azóta 5 mm esett, az is 3 részletbe.Néhány nap kivételével 30 fok feletti hőmérséklet és tűző napsütés. Az üvegházamban ami árnyékolóhálóval is védve van,megégnek a növények.Ajtó ablak éjjel-nappal nyitva.Nappal 40-42-fok és éjjel se megy 25- fok alá.Néhány kényesebb növényt már kimenekítettem az udvarra a fák alá.Amik bent vannak,azokat pedig a nap járásának megfelelően próbálom árnyéban tartani. Az öntözés sem egyszerü dolog. Van egy 1000-l-es esővíz tartályom.az ereszcsatornára kötve.Már kb 20 napja üres.Azóta csapvízzel öntözök,a vizet ecettel savanyítom .Már kb három liter ecetet elhasználtam.Az edényeseket,amiből van vagy 150-200 db az üvegházban és az udvaron , naponta kétszer -háromszor öntözöm.Megváltás lenne, ha már normalizálódna az időjárás. |
|