JerryLewis Creative Commons License 2013.08.02 0 0 1028

Helló

Köszönöm a válaszodat

Feltettem  pár oldalra hogy mit keresek és talán lesz rá egy ki halvány esélyem ki tudja. Egyenlőre csak a zongora hangszineket ilnyen olyan beállításokkla   azt szeretem ha kicsit  terem hatzása van a zongorának de a sima hanky tank zongora is frankó pláne regtime zenére pl Scott Joplintól a Maple Leaf Rag és a The  Entertainer imádom ezeket a szerzeményket  persze sok sok féle feldolgozásban léteznek és  sokan játszák virtuózabb módon de  egyenlőre nekem a normál egyszerü változatai jönnek be  nem a gyors játék  hanem a lassu  musikális játék ahogy Joplin is  játszotta vagyis  ahogy hirdette. De  anniy minden bejön hogy  sajnos idöm nincsen arra hogy sokat gyakoroljak  de azért jó így is  ez is örömet okoz és nekem nem kell több ez a lényege. Tudod én a kottá nem ismrem csak hallás után játszok és  lenézem a videót amin tanitanak de így is elég frankón össze jön. Tudod én elvesztegettem a tehetségemet és  igy 44 évesen már   a kezem nem olyan mint egy fiatal gyereké akinek ha van zseniálios tehetsége  akkor  a keze a zongorához növekszik és alakul  ugy hogy  úfy sokkal könnyebb...de nem adom fel hanem akkor is megcsinálom amit eltervezek:):):9  Tudom nem éppen  a Maplke Leaf Rag al kéne kezdeni de nekem ez tetszik és  viszonylag könnyen megy  valahogyna minidg is könnyen ment  a tanulás. Vagy talán jó a kézügyességem nem tudom ez talán a  szakmámból adódik a fene sem tudja.....

De azt tudom ha zongorát látok vagy hallok   akkor  borsózik a hátam az örömtöl hogy mire képes  a hangszer és a legjobban azokat tisztelem   akik egy száll zongorán játszanak és mellé énekelnek. pl: Máté Péter zseniális volt 

( a zongora művészekről szándékosan nem beszélek mert azok külön világ)

meg még az igazi bárzongoristákat kedvelem de nagyon.

Mikor az ilyen embereket nézem csodálattal  akkor elfog  picit az irigység  hogy bár fele anniyra tudnék zongorázni ......bár csak gyerekfejjel elkezdhettem volna.

Ha lesz majd kérdésem és nem sikerül a magyar nyelvű akkor kereslek ha úgy adódik.

Bocs  a sok szövegért.

Előzmény: djuice (1027)