tuper Creative Commons License 2013.07.31 0 0 1402

Hello Kolléga! Köszi a gyors választ!! :)
Igen, jól értetted, van rajta mindkét féle csatlakozó. Eddig a kontrollert USB-n keresztül használtam és természetesen ASIO driverrel. Csoda, hogy ennyire is működött, de működött.. :) Tehát úgy nézett ki, hogy Abletonban be volt tölte kb 20 VST szinti sávonként 1-1, a masterre pedig kötöttem mindenféle effektet. A kontrolleren kijelöltem melyik sávot álítom be recodra, és ekkor ugye azzal tudtam játszani live. Volt, hogy többel is egyszerre, az effekt pedig a masterről befolyásolta az egész hangzást, amit szintén a kontrollerrel buheráltam.
Volt tehát eddig is késés, de azért még el voltam vele nagyjából, bár lehetett volna jobb is...
De most, már nem tudom magammal cipelni az asztali gépet próbákra, és adott ez a laptop, ami szinte hasonló karakterű (Dual CPU T3400 2.16, 2G Ram), a hangkártyát kivéve ugye, mert az itt alaplapi, integrált.
Ezért kérdeztem, hogy ha vennék hozzá egy hangkártyát, akkor menne-e legalább úgy, mint eddig az asztalimmal, vagy talán még javítana is a helyzeten egy kicsit a külső USB-s kártya..
Akkor az már tiszta, hogy nem feltétlenül kell MIDI I/O din-es hangkártyában gondolkodnom, az nem számít bele a latencybe, ha a kontrollert is a laptophoz kötöm USB-vel. (Bár a jövőre való tekintettel még jól jöhet egy hangmodulhoz, vagy egy vas szintihez esetleg... Ha tegyük fel később valamikor vennék egyet, akkor azt kezelhetném a kontrollerrel, úgy hogy össze kötöm MIDI I/O val, vagy azt jobb lenne egy arra alkalmas hangkariba? Vagy az is mindegy? Mert akkor lemondanék a MIDI I/O-s hangkártyáról, ugyanis olcsóbban hozzájuthatok egy kevesebb ki/bementtel rendelkezőhöz. Ami kellhet még az egy előfokos mikrofon csati, esetleg egy gitár, tehát nem kell a sok hely. Focusrite Scarlett 2i2, Steinberg UR2, Tascam US144 mk2, vagy US200, vagy ilyesmiben gondolkodtam, a 40-50ezres határon. (Azért az olcsóbbak közüli magasabb kategóriában, hogy ha esetleg később fejlődne a rendszerem kis mértékben, akkor ahhoz is jó legyen.)
Tehát akkor ezek szerint igazából akkor derülne ki, hogy megy-e ha kipróbálok egyet élesben a konfighoz? :) 
Sajnos szűkösek a lehtőségeim, azért kell itt lent vakarózni.. Én lennék a legboldogabb, ha vehetnék egy Nord-ot és nem kellene a latency-vel **rakodni.. :)

Előzmény: Törölt nick (1401)