budai2 Creative Commons License 2013.07.30 0 0 1096

Természetesen lehet, hogy "át vagyok vágva".
Jó néhány példát tapasztaltam! arra, hogy a faiskolában a fajták cimkézése hiányos, tökéletlen, vásárlók által lebontott, felcserélt stb....

Azért, ha ilyen hiba nem is fordult elő, amikor a kurésiánkat beszereztük, mégsem kötelező, hogy egyformán fejlődjenek a fák a Te felügyeleted alatt valahol Dél-Somogyban, vagy az én felügyeletem alatt Pest megyében. A különbség oka kereshető lehet a termőhelyi adotságban, a szakszerű metszés hiányában (nálam), a tápanyagellátásban is.
Az a kevés, ami termett nálam,  a gergerg(gergely) féle leírásnak felel meg: pirosas fedőszin nélküli, viszonylag kisméretű és jóízű.
Nem olyan rég (ha jól emlékszem Mozo is) a gyenge fejlődésre és a kevés vagy semennyi termésre azt tanácsolták, hogy bőven használjak műtrágyát, és öntözzem a fát.
Megtettem (idén tavasz óta) és a vegetativ fejlődés látványosan beindult. Remélhetőleg jövőre a termésben is megmutatkozik.
 Különböző megítélésünk valószínűleg mindkettőnknél helytálló. (Éhesen és szomjasan  aszott teljesíteni a nálam levő Kurésia....)

Előzmény: Törölt nick (1082)