budai2
2013.07.30
|
|
0 0
1096
|
Természetesen lehet, hogy "át vagyok vágva". Jó néhány példát tapasztaltam! arra, hogy a faiskolában a fajták cimkézése hiányos, tökéletlen, vásárlók által lebontott, felcserélt stb....
Azért, ha ilyen hiba nem is fordult elő, amikor a kurésiánkat beszereztük, mégsem kötelező, hogy egyformán fejlődjenek a fák a Te felügyeleted alatt valahol Dél-Somogyban, vagy az én felügyeletem alatt Pest megyében. A különbség oka kereshető lehet a termőhelyi adotságban, a szakszerű metszés hiányában (nálam), a tápanyagellátásban is. Az a kevés, ami termett nálam, a gergerg(gergely) féle leírásnak felel meg: pirosas fedőszin nélküli, viszonylag kisméretű és jóízű. Nem olyan rég (ha jól emlékszem Mozo is) a gyenge fejlődésre és a kevés vagy semennyi termésre azt tanácsolták, hogy bőven használjak műtrágyát, és öntözzem a fát. Megtettem (idén tavasz óta) és a vegetativ fejlődés látványosan beindult. Remélhetőleg jövőre a termésben is megmutatkozik. Különböző megítélésünk valószínűleg mindkettőnknél helytálló. (Éhesen és szomjasan aszott teljesíteni a nálam levő Kurésia....) |
Előzmény: Törölt nick (1082)
|
|