"valaki éles ( ismétlem önvédelmi hosszú huzagolt lőfegyvert) szeretne leadni tárolásra."
Ha ezt én írtam, akkor elnézést, önvédelmi rövíd huzagoltra (éles lőfegyverre) gondoltam.
"(2)61 Önvédelmi célra kettő darab rövid lőfegyver tartása engedélyezhető."
Ez is le lett írva, ha visszaolvasol. ( megkeressem Neked ?)
"
2004. évi XXIV. törvény
21. lőfegyvertartás: a birtoklás, a viselés és a tárolás;
A széfbe elhelyezés, az nem tárolás, és nem viselés, hanem birtoklás. csak és kizárólag a tárolásidejére kell az önvédelmi lőfegyvert kitárazni és a lőszertől elkülönülten tartani. Illetve a tisztítás, ürítés esetén. Egyéb estet a törvény nem ismer.
"
Törvény szövege ismert számomra, de amit Te írtál az nem a törvény szövege, csak a a saját véleményed.
Ellent tudsz mondani magadnak azzal, hogy azt írod a "A széfbe elhelyezés, az nem tárolás, és nem viselés, hanem birtoklás. "
"csak és kizárólag a tárolásidejére kell az önvédelmi lőfegyvert kitárazni és a lőszertől elkülönülten tartani."
Tárolás az tárolás.
Fegyverem tulajdonjogáról nem mondok le birtoklásilag azzal, hogy tárolásilag helyezem el olyan helyen, ami a jogszabályoknak megfelelő.
Mikor elmegyek nyaralni és nem tudok megfelelően és biztonságosan gondoskodni a fegyverem tárolásáról, akkor én leadom a fegyveremet tárolásra egy fegyverboltba.
Ezzel a megbízással én nem azt engedélyeztem, hogy a fegyveremet birtokolják, használják, csak arra adtam jogosultságot, hogy a távollétemben azt tárolják a szabályoknak megfelelően.
Nos, ezt a jogszabály engedi és írva is légyen.
Had kérdezzem meg, Neked van éles önvédelmi rövid huzagolt lőfegyvered ?