T.A.L. Creative Commons License 2013.07.30 0 0 986

A kérdés szerintem az, hogy az az önvédelmi9 most is is fegyverügyileg.

Éles, rövíd huzagolt lőfegyver, avagy gáz-riasztó, amely szintén önvédelmi célra lett engedélyezve ?

Nem gondolom, hogy éles esetében van megfelelő és rendőrhatóságileg engedélyezett tárolóhely pld a bírósági épület portaszolgálatánál.

De ha lenne is, nem jogosult átvenni tőlem az éles lőfegyveremet, mert neki ha van éles, akkor az szolgálati célra lett engedélyezve és nem önvédelmi célra.

Én azt gondolom, hogy a törvény szövegét ismételve, az engedélyezett fegyver az engedeélyezett célra használható.

Megjegyzem, hogy nincs jogosultsága olyan fegyver átvételére, amelyet mint Őr nem kezelhet.

Hatósági szolgálat, az az én értelmezésem szerint a rendőrhatóság hivatásos állományának tagja. ( Ő neki átadható, és kell is felszólításra)

Rejtve és ha nincs kiírva, hogy nem lehet, akkor meg simán bevihető.

Az őr, nevezzük biztonsági őrnek, ilyen éles fegyver átvételi jogosultsággal mint írtam is nem rendelkezik.

Gáz-riasztó esetén, mivel nem lőfegyver szerintem nagy feneket nem kell keríteni a történetnek, átadható, de meg lehet fingatni, hogy adjon róla egy átvételi igazolást.

Előzmény: F. István (984)