szicsu1007
2013.07.27
|
|
0 0
1075
|
Hmm...
A 1061-es HSZ-ben az első képre másodikat is lehet klikkelni, sőt onnan még tovább nagyítható. 4-4,5 méter magasságból indulnak az égnek 120-150 cm-es hajtások. Ha oldalra húzom őket, attól félek, hogy túl nagy lesz a nyomaték, már kis súlynál is tőből törnek le a 40-70 fokban álló karvastagságú ágak. Ezen a fán idén 45 kg barack volt (itt-ott, de nagy méretűek - Ceglédi óriás). Ha nem támasztottam volna alá, lehesadtak volna az ágak (a legalsó elágazásnál).
Mivel most rengeteg lekvárt tettünk el, meg 19 üveg felezett barackot, én azt sem bánnám, ha egy erőteljes visszavágás miatt alig teremne 2014-ben. Meggy, ringló, cseresznye fáknál nagy sikerrel alkalmaztam az ifjítást, tehát valójában arra lennék kíváncsi, hogy a kajszi mennyire tűri az erőteljes visszavágást. Gondolom sok vízhajtást (is) hozna, de hátha lentebb is pótolná a felkopaszodást. Valójában azt szeretném elérni, hogy 2×3 m-es létrán állva le tudjam szedni, és ne kelljen 6-7 támaszt alátenni (azoktól alig tudtam létrázni). |
Előzmény: janijani (1072)
|
|