Whammy8814 Creative Commons License 2013.07.27 0 0 24731

Sziasztok! 21 éves lány vagyok.

Szeptemberben kezdődtek a bajok, végbélsipoly gyanús lettem, próbáltak kezelgetni, a vége: februárban műtét. Azt hittem a szenvedéseimnek ezután vége -mondhatni még vártam is az operációt-, de csak akkor vette kezdetét. 

Alapból a sebnek 4-6 hét alatt be kéne gyógyulnia, nálam majdnem 4 hónap volt. Akárhányszor mentem vissza az orvosomhoz, azt mondta minden rendben. Végül egy magánklinikára vittek el a szüleim... Kiderült, hogy a végbelem körül begyűrűznek a sipolyok. (Azt hiszem nekem 3 van.) Még nem törtek felszínre. A régi sebem időközönként felpuffad, piros lesz, érzékennyé válik... megnyomkodom, és valahonnan genny szerű váladék folyik. A magánorvos elküldött gasztroenterológus (házon belül), hogy kiderüljön, nincs-e a beleimben valami gáz, ami a kiterjedt sipolyokat okozza. Túlestem a vastagbéltükrözésen..... az eredmény: gyulladás, apró bevérzések, Crohn-fekélyek. A tükrözésem múlthéten volt, biopszia eredményre jövő héten megyek vissza. Az eredménytől eléggé félek. Már kaptam gyógyszert, Pentasa granulátumot, illetve végbélkúpot, emellett még egy kúpot, de ennek a nevét sajnos nem tudom, mert a gyógyszertárban csinálják, nevet meg nem írtak rá... 

Nem is tudom, szerintem még ezek mellett is szerencsésnek mondhatom magam (remélem a biopszia eredmény után is ezt fogom hinni), mert a tipikus Crohn-betegek elég kellemetlen hasmenéssel küzdenek. Nálam ez még nincs jelen, bár lehet csak idő kérdése. Nekem a "kedves" sipolyok és fekélyek jutottak. :)