Mariusi Creative Commons License 2013.07.26 0 0 8

Nos ritka az olyan eset amikor a bérletet kereső fizet  egy irodának.

.Teljesen felesleges !

Azt a bérletet így is úgyis meg kell nézni ( akár többször is ), a mai világban telefon internet általános, szerződést pedig úgyis minta alapján köt az ember.

Nagy a kínálat. Természetesen van létjogosultsága  a közvetítő irodáknak , általában az un. bemutatási ( mustra ) tevékenység az övék. Az egy eléggé időigényes feladat. Ilyenkor  a megbízó fizet.

Korábban is  még a újságos hirdetések idejében létezett az un. címközvetítői tevékenység.

A lényege : egy ügyes telefonnal rendelkező, lehetőleg otthon ülő valaki levadászta a hírdetéseket, aztán a  bérletet keresőknek eladta  némi apró pénzért. Hogy nagyobb legyen a kínálat némi kamú/idejét múlt cím is szerepelt a bázisban,

A gyanútlan ( önállótlan) kereső meg méltatlankodott ilyenkor. De ez már a múlt.

Egy talpra esett ember nem bízza  másra az otthon keresést - a kínálat végtelen. De azért talpalni kell itt is.

Az ember asszonyt,  lakást sk. szerez, nem ad erre másnak megbízást !!

Régen én is beleutottam ilyen címközvetítőkbe. Még alig jelent meg a hírdetés,  máris lecsaptak rá. Amelyik nem volt mohó ( tehát nem kért pénzt érte mondtam felveheti , ha nekie jó, miért ne ). De akadtak olyan konstrukciók is amikor egyhavi lakbér ellenében mutogatták volna a kiadandó lakást. Mivel  majd a szomszédban lakom, üzletet velem egy se csinált. A szomszédba a mustrára csak át tudok menni.

"vagy nem úgy nézett ki, ahogy a képeken szerepelt."  na ja a kép sokmindent megszépít, meg a ronda nő se a csúnyaságát tesziki az ablakba.

Egyébként tanulság : más nem tudja eldönteni helyetted ,hogy mi tetszik neked és mi nem.

Megvan  már egyébként álmaid asssz... akarom mondani bérlete ?

Előzmény: Törölt nick (7)