wilona
2013.07.23
|
|
0 0
1043
|
Én a nagyméretű diszperzites vödörbe szoktam rakni folyamatosan a következő lébe:
10 liter víz,
2,5 liter 10%-os ecet
80 dkg cukor,
30 dkg só,
2,5 kávéskanál kénpor,
2 csomag Na benzoát,
100 szem bors
100 szem koriandermag
100 szem mustármag
25 db babérlevél
Az egészet jól elkeverem /elolvadjon benne a só meg a cukor/, a Na benzoátot előtte külön pici meleg vízben feloldom, És azután mehet folyamatosan bele a mindenféle savanyításra szánt zöldség.
Természetesen a 100 szem magokat nem számolom, csak úgy sacc per kb.
És természetesen a tetejére mindig teszek egy tányért, vagy fedőt, ami nem engedi, hogy a léből kilógjanak a zöldségek.
A kanna tetejére egy nagy celofánt borítok és a fedelével becsukom. |
Előzmény: Törölt nick (1038)
|
|