wilona Creative Commons License 2013.07.23 0 0 1043

Én a nagyméretű diszperzites vödörbe szoktam rakni folyamatosan a következő lébe:

10 liter víz,

2,5 liter 10%-os ecet

80 dkg cukor,

30 dkg só,

2,5 kávéskanál kénpor,

2 csomag Na benzoát,

100 szem bors

100 szem koriandermag

100 szem mustármag

25 db babérlevél

Az egészet jól elkeverem /elolvadjon benne a só meg a cukor/, a Na benzoátot előtte külön pici meleg vízben feloldom, És azután mehet folyamatosan bele a mindenféle savanyításra szánt zöldség.

 

Természetesen a 100 szem magokat nem számolom, csak úgy sacc  per kb.

 

És természetesen a tetejére mindig teszek egy tányért, vagy fedőt, ami nem engedi, hogy a léből kilógjanak a zöldségek.

A kanna tetejére egy nagy celofánt borítok és a fedelével becsukom.

Előzmény: Törölt nick (1038)