BVNG25 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 4877

1. Mégis beperelte a rezsicsökkentés miatt a kormányt a két nagy német központú multi, az RWE és az E.on, nemdebár?

Ha nem számít nekik, le se izélik, ahogy mondogatod, miért tették? És miért nyilatkozzák közvetlenül ill. direktben a német/magyar médiában annyiszor, hogy akkora terhek ezek, hogy nem tudnak miatta fejleszteni, beruházni, elbocsátásokat kell eszközöli ill. hogy ki fognak menni a magyar piacról, ha ez folytatódik?

2. Miért van az Európai Bíróság előtt az EB által beperelt új magyar cafeteria-rendszer? A kifogás az, hogy miótta bevezették, kiszorultak a (francia központú) multik a magyar piacról, álljtólag EU-jogba ütköző korlátozások miatt.

Pedig ház ez csak 10-15 milliárd Ft-os bevétel egy évben. Mégis kijárták, hogy kötelezettségszegési eljárás legyen belőle ill. bírósági per.

3. Én olyat sose mondtam, amiket rámvetíteni próbálsz. szerintem ekkora multiknak, mint az E.on, RWE, ENI, valóban nem kottyan meg az az elmaradt bevétel, ami a reszicsökkentés miatt bekövetkezik. Nyugodtan fejleszthetnének, kipótolhatnák, semmiféle kényszerhelyzetbe nem kerülnek miatta.

A sírásuk a nyomásgyakorlás része.

4. A Magyarország elleni támadások fő oka az, hogy a függetlenebb, nemcsicska magyar irányvonal útjában áll azoknak, akik a központosított Európai Birodalom kialakításán dolgoznak. Vagyis a Reding/Barroso/Swoboda/KánBandi/Verhofstadt/ Tavares -féle társaságnak és eminensen Mr. Bilderbergnek. Ezért kezdtek bele a magyar alkotmányosság és politika kipellengérezésébe, ekézésébe, szankcionálásba. Jó alkalom arra is, hogy a politikai ellenőrző-büntetőintézményeket ennek ürügyén elfogadottá tegyék, kialakítsák. Igy mindegy is, hogy 100 milliárd mennyire érződik meg  a gazdasági hatalmuk szempontjából. A fő cél miatt célszerű ellenségnek tekinteni, ellenségnek beállítani az Orbán-kormányzást és aláásni ezerrel, ha tudják.

Előzmény: lindesnes (4852)