citrus04 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 1242

Szép jó estét mindenkinek!

Első kivim immár harmadik éves, Gyáli piacon vett, nem tudom milyen, nem csinált semmit idén sem. A következő évben tavasszal és augusztusban is telepitettem. A tavaszi fiú hozott idén két virágot. Azév őszén fiamtól visszakerültek páran hozzám. Tehát, több különböző időszaki ültetésem van.

Eleinte mindent végigolvastam. Azt mondták/irták, hogy "eddig semmilyen kórokozója nem ismert és semmilyen vegyszer, vitamin, ásványianyag, permetezőszer, nem kell neki, káros". Kiderült, hogy kb. 2 éve jelent meg országunkban az amerikai  lepkekabóca, ami ellen mégis kellett védekezni. Ismerősöm, akinél tavaly kifagyott a 15-20 éves kivi, javasolta, hogy öntözzem be vassal, kaptam is egy fél zacskóval. Kb. 2 hete megtettem. Határozott, erőteljes növekedésnek indultak, minden nap gyönyörködöm a napi fejlődésüknek. Mégiscsak kell nekik valami? Előtte 2 évben sárgafoltosak voltak a leveleik. A kicsiket sajnos leárnyékoltam, leteritettem műnyag ládával, és megégett a levelük. Azóta kapják a vasat, kiméletesen árnyékolom őket, gyönyörűen fejlődnek.

Szép estét mindenkinek!