bebe200
2013.07.22
|
|
0 0
53463
|
Igen az nagyon nagyon fontos, hogy jó helyet válasszunk. Ami a legfontosabb, hogy a lehető legtöbb napfényt kapja és ne legyen olyan szeles helyen. A védett déli fal elé szokták ajánlani az ültetést még de nállam vannak a déli faltól 10 m-re is pálmák kiültetve és köszönik szépen jól vannak. Én Dél-Kelet Magyarországon lakom Békésen. Itt a leghidegebb télen (2011/12-es télen) -20,5 fok volt. Idén télen -10,4 fok volt a leghidegebb, a márciusi nagy télben is -5,7 fok volt a leghidegebb. Ehez hozzátartozik az, hogy belvárosban lakom és az udvar minden oldalról fallal körülvett. Nekem is a mediterrán növények a kedvenceim pl: füge, gránátalma, leander, bougainvillea, babér, európai ciprus, mandulafenyő, citrusfélék, selyemmirtusz, sétányrózsa, encián, angyaltrombita stb. Ami nagy kedvencem még az a musa basjoo (télálló banán). Mindenkinek ajánlom aki szeretne trópusi hatást a kertjébe. Nállam már több mint 4 m-es. Én takarásnak egy hungaroceldobozt építek neki és a törzseket parketta alá való habfóliával tekerem körbe több rétegben. |
Előzmény: kurdilaci (53461)
|
|