vízx Creative Commons License 2013.07.21 0 0 486

T. Neckermann vezetés!

Jun. 29 és júl. 5 között MSC hajóúton vettünk részt Velence - Isztambul - Velence útvonalon.

A hajó, a hajóút 5*os volt, de a hozzáadott Neckermann szervezés, szolgáltatás, előkészítés kritikán aluli.

Vázlatosan:

• az utazáshoz szükséges tájékoztatást és anyagokat jun. 26-án - 2 nappal az utazás előtt - kaptuk meg.
  • A transzferhez használt busszal odafelé nem volt probléma /éjszaka volt/, visszafelé viszont kiderült, hogy nem jó, vagy nem elégséges a légkondicionálás, annak ellenére, hogy a buszveztő barátnője?, ill. az utaskísérő többször demonstrative megmérték a be fúvott levegő hőmérsékletét a jobb, ill. a bal oldali első befúvó nyíláson.
  • mindenki, ill. a nagy többség, abban a hiszemben volt, hogy magyar nyelvű csoportvezetés /tolmácsolás/ lesz, ezért senkinél nem volt útikönyv és térkép, ami egyben bizonyítja az előbbi állítást.
  •  mint az utazás során kiderült, az utaskísérő - projekt vezető - részéről részt vett a csoportban néhány barátnő, ill. személyes kapcsolati, vagy rokoni köréhez tartozó még néhány személy, ami jelentősen lekötötte kapacitását, így az első estét követően már nem jelent meg az esti egyeztetéseken, megbeszéléseken, mondván napközben mindenkivel mindent megbeszélt. /Tudom összeesküvés elmélet: de érdekes lenne megnézni, hogy a köréhez tartozó 6-8 személy mennyit fizetett az utazásért./
  • Többen megfogadtuk, hogy panaszt teszünk, de nekem is csak erre futotta. Ugyanakkor ajánlom az illetékes Vezetőknek, hogy kérjenek több utastól véleményt esetleg interjút, mert megítélésem szerint, ha ez nem egyedi eset, akkor probléma van és lesz a Neckermannál.

Én mindenesetre ilyen igény esetén állok rendelkezésre azzal, hogy négy diplomás személy véleményét tudom tolmácsolni, ami nem biztos, hogy valós, de talán segíthet.