Logitor Wiscum Creative Commons License 2013.07.17 0 0 3681

Én személy szerint mindkét írót imádom, Asimov összes könyvét olvastam az adott univerzumon belül (Teljes Alapítvány Birodalom Robot), őszintén le a kalappal előtte is. Általában épen azt az írót szeretem jobban kettejük közül amelyiknek a sorait olvasom, mindkettő zseni a maga nevében. De megmondom őszintén nem tudnám összehasonlítani, hogy melyik a jobb, hiszen mindkettő másról szól. Asomov felépíti neked a jövőt, és bár a robotokról való elképzelései mellett párhuzamos fejlődéssel húztunk el a 'csába (minden funkcióra külön épített emberszabású robotok helyett minden funkcióra külön létrehozott és lényegesen olcsóbb szoftverekkel és alkalmazásokkal éljük a hétköznapjainkat), az emeberiség kirajzásának története még akár valóra is válhat. Hereberttől távolt állt a 'majd én megmondom neked milyen lesz a jövő' típusú eseményleírás, teljesen másra koncentrál. A politikára és a filozófiára.

Ez olyan mint összevetni a régi Star Treket a Star Warssal. Az egyik technika/filozófia/erkölcs orientált, a másikpedig a technika/látvány/akció hármasára épül. Mindkettő fantasztikus a maga nemében de hát egymás mellé tenni őket... minek?

Előzmény: Jurai Zsolt (3678)