ninovarga
2013.07.15
|
|
0 0
29021
|
Kedves Szancsi, ha múltkor Lendván olyan szerencséd lett volna, mint ma nekem, akkor egy (két) élménnyel gazdagabban mentél volna haza. Ma, szokásom szerint, a kertekbe kukkoltam, amikor megszólított egy nagyon kedves úr, hogy lépjek csak be bátran a kapun, ha közelebbről akarom szemlélni a növényeket. (Az ilyen fagadtatásokra utaltam, amikor bátorítottalak a környék kertjei érdekes növényeinek felfedezésére.)
Nagyon előzékenyen és érezhető szenvedéllyel kezdte bemutatni a fantasztikus kivialagutat (a hihetelen mennyiségű kiviből álló "boltozatról" készült képeket figyelmetlenségből kitöröltem, de pótolni fogom), a kákiját és fügéit. (Micsoda véletlen egybeesések a fajok kiválasztásában:))) Legrégebben kivivel kezdett foglalkozni, aztán ültetett egy fügefát (a képen alatta áll, a vastag törzset éppen takarja, de majd pótolom), aztán 5-6 éve egy kákit, aztán most kezdi teleültetni a maradék zugokat különböző fügékkel. Elmondása szerint a legidősebb nagy(!) fügefája a hegyen van (ahova a legközelebbi alkalomra invitált, én is viszont), amelyik annyira korai fajta, hogy állítása szerint mostanra az első termései teljesen leértek. Kölcsönös meghívással együttműködésünk folytatódik!!!!!

|
Előzmény: ninovarga (29019)
|
|