A hojiblankáról sokat lehet hallani hogy jó fagytűrő...de szerintem nem az...
Ha spanyolok közül emelnék ki valakit akkor az a Cornicabra, Arbequina, Picual.....
Cornicabra: Nagyon fagytürő (tényleg nagyon az), öntermékeny magas olaj de....kései elég kései...
Arbequina: Öntermékeny, fagytürő, jó olaj és korai....talán lehet
Piqual : Öntermékeny, szintén fagytürő, korai
Nem tudom....valamiért nem találok fantáziát a spanyolokban (itt most nem a focira gondolok)......vagy ezért vagy azért. Sokkal jobban hiszek az északibb tájak meghóditóiban...Vannak szintén sokkal fagytűrőbbek..Itt van Pl.:amerikai 'mission' Elég kemény de hátrány pl.: fagyérzékeny bógyó....
szóval novemberben akarok szüretelni és lefagy a talajment fagytól?
A 'moufla' az jó...Egy KEDVES ismerősőmnek van..:) Azért irom így mert tudom hogy olvassa az oldalt:) Most tavaszal metszett
és kaptam töle nagyon sok ágat amiből 3 oltványt és sok dugványt sikerült gyökereztetnem...:) Úgyhogy ezúton is köszönet neki....:)
Kint telelteti védelem nélkül és csak ha nagyon gáz van (beharangozva -15 fok) kiássa és később ujra kirakja.. De addig simán kint van ....takarás nélkül...és egy fikarcnyi fagysebb sincs rajta.
Amúgy a növényről nem tudok semmit.......annyit tudok hogy olajos.....és kései.......