Sallai Gabri Creative Commons License 2013.07.12 0 0 176

6.

 

A kubai konyhát számos nemzet, köztük a spanyol, amerikai és indián kultúrák ízei befolyásolták.

 

Kuba nemzeti eledele az Ajíaco, vagy szárazleves. Zöldségekből készül, és gyakorlatilag lémentes, innen kapta beszédes nevét is. Nincs olyan háztartás, ahol ne lenne egy tányérral valamelyik változatából.

 

A hagyományos fogások közt mindig számíthatunk congrira, azaz babosrizsre, amit köretként fogyasztanak, sült banánra azaz tostonéra (amely zöldségbanán és kisütve, sósan fogyasztják) valamint salátára.

 

A saláta egy gyűjtőnév Kubában, és a nyersen fogyasztandó, felaprított zöldségek összességét hívják így. Öntettre, mártásra ne számítsunk, kizárólag borecettel és oliva olajjal leöntve fogyasztják.

 

Előzmény: Törölt nick (175)