Léna007 Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3780

Na ma folytatom...visszaolvastam az előző két oldalba (bele-bele, nem az egészet), a vitáknak nincs értelmük, mert minden embernek mások az elvárásai, és ahhoz viszonyítva van egy szubektív véleménye, hogy neki mi tetszett vagy mi nem, mindenkire egyéni.

Én megpróbálok a realitás mezején maradni és úgy írni a szigetről, ahogy őszintén érzek, a szélsőségeket elkerülve.

A Maggiore autóbérlőtől volt egy Lancia Ypsilonunk, 515 Euróért 18 napra, és bizony lekötötték az 1.500 Eurós!!! kauciót is a kártyánkról, amit nem igazán értünk, minek a fedezetére szolgál, mert a teljes biztosításon felül, nekünk még üvegkárra is szólt a biztosításunk, szóval mindent fedezett, nem tudom, mit fizethettünk volna ezzel az 1500-zal, de mindegy, a végén azonnal stornózták.

Az első két szállásunk teljesen magánszállás volt, annyira önellátással, hogy még wc papírt is magunknak kellett vennünk, de mi ezt szeretjük, totál nyugalom, nem kell a reggelinél a sok tolakodó vendég képét bámulni a bőfénél...este nyugalom, csend, csak a békák brekegtek és a tücskök ciripeltek. Mi este sokáig, többnyire éjfélig kint ücsörgünk, sörözünk az erkélyen, nézzük a csillagos eget, néha hullócsillagot is látunk, ettől szép a nyaralás, hogy teljesen elszakadunk az itthoni dolgoktól...

Szóval a szállások rendben voltak, kivéve az utolsó tömegnyomorszállás hotelt, ahol 3 napot voltunk, mert  naora nem kaptam magánszállást. Itt a reggeinál koszosak voltak a tányérok és szabályosan ellökdösték egymást az emberek a kajáktól, hogy megkaparinthassák az utolsó csokis croissant, animátorok beszéltek egész nap mikrofonba a medencénél, minket az ilyen ideesít, felhergel, nem a mi stílusunk, így a vége nem volt olyan szép.

Az árak pokoliak valóban, bár étteremben egyszer sem voltunk, de mivel én Münchenben élek, német árakhoz hassonlítva is duplája, háromszorosa az élelmiszer. A Conad üzlet egy nagy rakás sz@r, ott majdnem hogy 5-6-szorosa árak voltak, mint Németországban. A Sisa és Sigma, LD tűrhetőek árban, választék mindenhol nagy. Az Eurospin volt a legolcsóbb, azaz még a német legolcsóbbnál (Lidl) is egy kicsit olcsóbb volt és minden volt benne, még friss halak is. Sajnos ez az üzlet csak az első lakóhelyónk közelében volt, utána már nem találtunk. Itt a gyümölcs, zöldség és az üdítök ngyon olcsók voltak és a sör is itt volt a legolcsóbb, amiből mi esténként 2-3 dobozzal megiszunk, így jó volt itt nagyobb tételben megvenni.

A strandok valóban gyönöyrűségesen szépek, de iszonyatos embertömeg volt mindenhol és amiről itt senki sem ír és minket nagyon felháborított, az az, hogy a strandok 98 %-ánál olayn parkolóban végződik az út, ahol vagy óránkénti 1,20 eurót vagy napi 6-8-12 Euroót kell fizetni a parkolásért. Tehát a strand ingyen van, de a parkolás sehol nem megoldható, rá vagy kényszerítve ezt az összeget kifizteni. A napágyakat egy helyen napi 25 euroért láttuk!!!! Kegyetlen!!! Nekünk ilyen nem kell, mert van strandsátrunk, azt állítottuk fel mindnhol, bár sokszor olyan durva szél volt, hogy képtelenség volt egy helyben tartani (amúgy végig nagyon erős szél volt!). Ha egy egész napot egy strandon vagyok, még úgy ahogy valahogy belátom, hogy fizetek ekkora nagy öszeget a parkolásért, de amikor mi sok strandon csak megállni akrunk, kiszaladni a partra egy fotóért és továbbautózni, ekkor már nagy gond ez, mert nem engednek be, vagy kívől kell a másiknak a kocsiban várni, és így sok strandra még csak egy pillantást sem tudtunk vetni, mert az útunkban állt a parkolóőr.

Most megint csak ennyit, mert rohannom kell, ezt is olyan kapkodva írtam, bocs a sok mellégépelésért.