Jani71 Creative Commons License 2013.07.05 0 0 950

Már a múltkor is érdeklődve olvastam a hsz-okat az Aurorával kapcs., akkor is azt gondoltam, amit most még inkább: ez az Aurora kell nekem!!! ;-)

Szeretem, ha egy gyümölcs NAGYON finom. :-)

Ősszel megyek érte, ha nem jön közbe semmi. De hová is? Dánszentmiklósra?

Az jó is lenne, mert Jojót úgyis hozni akarok, ott meg lesz, ha minden igaz - legalábbis tavasszal volt. Az Aurora leírásából kitűnik, hogy kell hozzá pl. Goldrich, az meg épp' van is itthon, szintén Palesitséktől. :-) Miért nem hoztam én tavasszal ilyent?

Mindegy, így legalább tapasztalatot olvasva megyek a fajtáért.

(Az idei ültetésű Pinkcot termett két darabot, szépen ki is nevelte, nem rég meg is kóstolhattuk - teljesen éretten lehullott. Nekem némileg vízízű, a héja gyengés savas jellegű, őszintén szólva hiányzott a markáns sárgabarackíz!! Aztán kontrasztként épp' tegnap kezdett a Gönci magyarról potyogni a teljesen érett termés, hááát, zongorázni lehet a különbséget! Markáns, finom kajszi íz, kellemesen puha, rostos, narancsszínű hússal. Egyébként a Pinkcot színe is szép narancs, pirosas folttal az egyik oldalon, ezzel nincs gond. De hát az íze messze van a Gönciétől... Nem véletlenül vettem meg annak idején épp' ezt az utóbbi fajtát - utánaolvastam, mielőtt kiválasztottam.

Persze a fáról frissen szedve is szeretném fogyasztani - ezért vettem több fajtát -, de elsősorban lekvárnak megy, tehát az íz, szín és állag a legfontosabb. Emiatt igyekeztem olyanokat is beszerezni.)

Bocs' a kotyogásért!!!

Előzmény: Lactarius Curtis (949)