Sajnos, nincs scennerem, ezért megpróbálom inkább leírni. A cikk tulajdonképpen olvasói levél, Bruckner János küldte be.
Az első hiteles beszámolók 1995-ben érkeztek a fanyűvőről. Egy este ugatást hallok kintről. Rögtön eszembe jutott, hogy Bercit, a kutyámat kinn hagytam. Fogtam a bicskám és rohantam ki, de nem hittem, hogy valóban a lény látogatott meg. Ám nem arra számítottam, mait láttam. A fehér bestia rossz háznál kopogtatott, mert Berci a könyökénél fogva a földre teperte. Odarohantam és leszedtem róla Bercit. Az állat halálfélelembe volt, könyökén felszakadt a bőr, és horzsolások voltak a testén, szerencsére a torkán nem sérült meg. Felpattant, és négykézláb elfutott. olyan gyors volt így, mint a kutya. Több, ehhez hasonló észlelés volt a kilencvenes években, az észlelők egyöntetűen piszkosfehér színűnek írták le.
Csóványosról sétáltunk lefelé az osztállyal, és volt egy meredek hely. Futottam le, és fától fáig állítottam le magam. Egyszer aztán lenéztem a szakadék aljára, és láttam valami fekete dolgot. Éppen szaladtam, és mivel a lényt figyeltem, felgyorsultam, és megbotlottam egy kőben, és két métert repültem. A lényt elkaphattam volna, de annyira fájt a lábam, hogy állni is alig bírtam rajta. Az eset 2011. október 31-én történt.
A lábnyom megtalálója egy gödröt pillantott meg, ami mellett egy harminc centiméter hosszú lábnyom volt.
Se szeri, se száma azoknak a beszámolóknak, mikor a szemtanú egy szürkés, megnyúlt mellső végtagokkal rendelkező, szőrös emberszerű teremtményt látott vagy látni vélt.
Az egyik képen a már ismert alak látható, a másik talán lábnyom lehet, de olyan sötét, hogy semmit nem tudok kivenni belőle.
Van azért jó hírem is: az UFO magazin online módon is olvasható, a www.dimag.hu-n, legalábbis ez van a címlapon.