Igen, leírom, hogyan készítek édesítővel lekvárokat.Annyi a trükk, hogy szétfőzöm a gyümölcsöt,-vagy rásegítek kézimixerrel és kb. 20 percig főzöm,ha időhiányos vagyok-teszek bele egy kis zselésítőt és az utolsó 1 percben forró vízben FELOLDOTT édesítő tablettát. Azzal csak 1 percet főzöm.Kóstolás és mehet üvegekbe, száraz dunsztba teszem. Egy sem romlott meg.
Készítettem így barackot, szedret, almát lekvárnak. Zselésítő nélkül is tettem pár üveg baracklekvárt, a tetejére kis Na. benzoáttal,de túl folyósra sikerült, talán az igazi cukor sűrít is?
A bolti 3:1-ben , 2: 1-ben zselésítőket használom, azokba nem is kell Na.benzoát.
Azért vízben feloldott édesítő tablettákat használok, mert a folyékony édesítős próbálkozásomkor keserű utóíze volt a lekvárnak.