trigi0722 Creative Commons License 2013.07.04 0 0 1021

Igen, leírom, hogyan készítek édesítővel lekvárokat.Annyi a trükk, hogy szétfőzöm a gyümölcsöt,-vagy rásegítek kézimixerrel és kb. 20 percig főzöm,ha időhiányos vagyok-teszek bele egy kis zselésítőt és  az utolsó 1 percben forró vízben FELOLDOTT édesítő tablettát. Azzal csak 1 percet főzöm.Kóstolás és mehet üvegekbe, száraz dunsztba teszem. Egy sem romlott meg.

 

Készítettem így barackot, szedret, almát lekvárnak. Zselésítő nélkül is tettem pár üveg baracklekvárt, a tetejére kis Na. benzoáttal,de túl folyósra sikerült, talán az igazi cukor sűrít is?

A bolti 3:1-ben , 2: 1-ben zselésítőket használom,  azokba nem is kell Na.benzoát.

 

Azért vízben feloldott édesítő tablettákat használok, mert a folyékony édesítős próbálkozásomkor keserű utóíze volt a lekvárnak.

Előzmény: Mariska néni (1002)