régimaszek Creative Commons License 2013.07.03 0 0 942

SZiasztok mindenkinek,EGY ÉLMÉNY! a mai napon vásároltam 1kg sárga barackot a salgótarjáni piacon. A barack amit választottam kiszemű /pinponglabda nagyságú/ gyönyőrűen érettnek tetsző, az érési szinek egyenletesen terülnek el a barackok mindegyikén,színárnyalat külömség kizárva,megvettem. A szüleimtől tanultam, piacon a zöldséget nem tapogatjuk,nem menyecske!. Meglepetés! haza érvén megkóstoltam,az álltalam választott sárga barackot. a barack ropogós, kemény, a csinkája résznél a rostok olyanok voltak mint a túltarott zöldbab szálas,az íze enyhén sankás ízű. Az én emlékemben ez a barack fajta lédús,bő rostú,szinte szét omlik az ember szájában,az íze fantasztikus, ahogy a régiek mondják befőzni való. Éneddig azt hittem hogy csak a paradicsommal csinálják ezt meg,hogy be érégyorsítózzák,tévedtem,már lehet minket is érés gyorsítóznak csak még mi ezt nem még annyit hogy ezt a barackot egy régtől ott áruló zöldség nagykereskedőtől vettem.