gergerg Creative Commons License 2013.07.03 0 0 3028

Kattints a nevemre, ott a bemutatkozásnál a linkre, és előjön az összes feltöltött képem. Fönt át állíthatod a nézetet hogy az legyen ott topiccímek, ott a veteményesnél a számokra, és úgy könnyen megtalálod.

Hogy én hogy termesztem? Hát elég sikertelenül. Minden évben tarol a fitoftóra és a vírus. Idén kapott egy utólsó esélyt, ültettem a sajátunkból ami sosem sikerül, egy sárga húsút ami szintén sikerül, vettem Laurát a tuskóba, és egy topictárs segítségével hozzá jutottam 17kg Sarpo mirához. Gondoltam hogy ha az utólsó 2 fajta sem produkál semmit, akkor vége a játéknak. Műtrágyát sem szoktam használni, és a föld is csak rotált szokott lenni, mivel nekünk is kötött talajunk van gondoltam ez is gond lehet. Ősszel ezért megszántattam, de úgy hogy a krumpli helyének csak a fele legyen szántva, hogy lássam ez-e a gond. Ültetéskor érződött a különbség, de azért nem volt gáz. Nagy kapával sorokat húztam, majd megszórtam NPK mútrágyával 15-10-15 volt az arány ha jól emlékszem, úgy minha borsót vetnék (kb a mennyiség is annyi volt) Majd beraktam a gumókat kb 20cm-re egymástól, nagyobból egyet, kisebből kettőt. Ezután egyenesre takartam. Kelés után megkapáltam, majd mikor újra fűvesedett betöltöttem. Sort nagyon könnyű tölteni, megkapálom, majd úgy csinálok mintha barázdát húznék, kétoldalra dobálom a kapával a földet és ennyi. A műtrágya nagyon megdobta őket, sosem volt még ilyen szép, még a saját fajtánk is szép volt. Viszont már láttam a vírus nyomait, de csak a 2 sikerülni nem szokó fajtán. Mikor térdmagasságúak voltak, a 2 saját fajtánk gondolt egyet, és lefeküdt tetélni. A levelei sárgulnak, a szokásos effektus, csak a műtrágyának köszönhetően ugyan annyi idő alatt többet fejlődtek. A laura kicsit kezd terülni, de nem beteg. A Mira meg áll mint a cövek, a környéken mindenkinek úgy fekszik a krumpli meint nekem a régi fajták, a Mira meg röhög rajta. Múlt héten bontottam ki mindegyikből egy-egy tövet. A sárga alatt elég apró 30 szem, tiszat dudor rücsök, a saját rószaszinünk alatt 2 nagyobb és 8 kicsi de az is tiszta rücsök, a Mira alatt 15 szem tyúktojás méretű, a Laura alatt 15 szem picivel kisebb mint a Mira alatt. A 4 bokor terméséből 5 tagú család 3 ebédje jött ki. És utóbbi 2 fajta gyönyörű sima. Nemrég permeteztem bogár ellen, majd ha lejár az évi, szedek föl megint és lefényképezem.  Magát a növényeket meg még ma lefényképezem neked.

Előzmény: Deryan (3027)