Törölt nick Creative Commons License 2013.06.25 0 0 197

Vannak közöttünk "vallásosak" és vannak "hívők". Ránézésre mindkét csoport ugyan olyan keresztény, azonban lényegi különbségek vannak.
Az egyik pl. az, hogy a hívők felekezettől függetlenül érzik és megélik az egységet, a krisztusi "katolicizmust".

Az, hogy a belső körökben a normálisabbja hogyan éli meg a vallásos érzelmeit, annak semmi köze ahhoz, hogy a kinti prédikálósok folyamatosan nyomják a jézusazutat, meg a bálványimádóst, meg a térjélmegmertmegdögülszet. Nincs olyan, hogy valaki "ó én nem csinálom ezt, én nem vagyok olyan". De oda tartozó vagy, támogatod a részvételeddel, tehát egyetértesz azzal amit csinálnak.

Anno egy nick is kitagadta a terroristákat az iszlámból, de amit a terrorral földterületet szereztek, azt nem szorgalmazta, hogy ugyan adjátok vissza, mert ez nem tisztességes így. Mint ahogyan te sem mész és rakod helyre a hinduk lerombolt "bálványtemplomait", amit a keresztény papok földig romboltak szent hitükre hivatkozva. Meg nem mész Indiába, hogy szólj a "térjélmegvagymegdögülsz"-eseknek, hogy ne zargassátok a más hitűeket.

Gondolod hogy nem ismerem a saját hit-testvéreimet?:)

És akkor a nagy egyetértés mennyi egyházszakadást eredményezett?

És ismét ott tartunk, hogy a te értelmezésed a helyes, ergo a miénk helytelen.

Azt azért hagy kérdezzem meg, hogy ezt a mondatot hogyan értelmezed: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

A hinduk egy szöveg értelmezését keretek közé illesztik. Ezek az alapok, amelyekre a vallás épül.

"Én vagyok az út:

A lelki tanítómesterek tudják a híveket átsegíteni az innenső oldalról a túlsó partra, tehát a lelki mester itt eszköz, egy közvetítő Isten és a hívő között. A hinduk ezt áttetsző közegnek mondják, mert nem befolyásol semmit, csak a hidat képezi. A hívő a saját odaadása mértékének megfelelően fogja a kapcsolatát visszaállítani Istennel.(és a lelki mester önmagát nem nevezi útnak)

Az igazság és az élet:

A lelki mester már önmegvalósított, így képes a tanítványt a helyes útra terelni, hogy az biztosan elérje a célját. Tehát az Abszolút Igazság birtokában van, és az örök életre vezető út tudását adja.

senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam":

Az Isten fölötte áll az Időnek, hiszen az is csak egyik energiájának kiterjedése. Nem fog rajta tehát az idő, egy örökké fiatal személyről van szó. Az Atya, aki a termtésért is felelős ennek a megnyilvánult világnak a teremtője, tehát az elsődleges teremtés Istentől van, a másodlagos az Atyától, nálunk ő Brahmá(mivel halandó, ezért is nevezik Atyának). Ő az anyagi világ felső bolygórendszerének mennyei bolygóján él és a teremtés második szakaszától Ő az, akiről a keresztények is beszélnek. 

Tehát, ha Jézus Istenhez akarna benneteket vinni, akkor az elsődlegest kellett volna megjelölnie, aki nem ebben az anyagi világban lakik. A Biblia csak mennyről és pokolról beszél. Ezek mind az anyagi világban vannak. És minden bolygórendszernek van külön mennye és pokla is. De Isten ezen a megnyilvánult univerzumon kívül lakik, a lelki világban, erről a Biblia nem is ír...

Tehát maga a szöveg csak össze van vágva, különféle tanításokból, amit hallhattak egyesek.

ez egy nagyon kisbetűs igazság.

Nyilván, csak hogy ezt kikerüld:

S mivel a Biblia kiemeli, hogy Isten nem személyválogató és nem részrehajló, így a "csak a Jézus az út" sima félreértelmezés, ahol Jézus a lelki tanítón keresztül való közelítést hatáozza meg Isten felé, ahogyan ez a többi vallásban is pontosan így van. Nem saját magát emelte piedesztálra - nem is szokásuk a lelki mestereknek -, hanem a lelki tanító szerepét hangsúlyozta.(előző hsz-emből)

Ha figyelmesen olvasod amit írtam, akkor észrevehetted volna, hogy nem azt írtam, hogy aki nem is hallott Jézusról, az feltétlenül elkárhozik, azt sem írtam, hogy más vallású, őszinte és tiszta hitű emberek nem juthatnak Istenhez, hanem azt írtam, hogy ezen az úton mindneképpen kell Jézussal találkoznia, mert ő nem megkerülhető a dologban. A hogyanra írtam azt, hogy ez meghaladja az én kompetenciámat....

Ha logikusan átgondolod, akkor rájössz, hogy aki nem találkozott Jézussal meghódolásakor, hanem csak a lelki tanítómesterével, meg Istennel, az pont azt támasztja alá, hogy nem Jézussal találkozik az útján, hanem a lelki mesterrel. Meg a Felsőlélekkel főleg...

Kérdezem: ha egy valfil témájú fórumon leírom hogy miben hiszek, az zaklatás?

Olvasd már át prszm nick hány totyikban bálványimádóz le és kiket? Tudod, hogy nem rólad van szó. Kiforgatod. Menj be egy Szűz Máriát imádó totyikba és kezd el lebálványimádózni őket és akkor majd lesz baj veled is.:)

Hányat ismersz a mindből?:)

Igen sokat, olvasom az indiai templomok honlapjait, ahol leírják miről mit gondolnak.:) És ha egyezik a vallásos elvekkel, amit a Bhagavad-gítá és a Bhágavatam(minimum) megfogalmaz, akkor találtam egy hiteles mestert.:) Akik ápolják ezeknek a szentírásoknak a fennmaradását és továbbörökítését OTT, azok biztosan Isten-tudatban teszik ezt. A Bhagavad-gítá és a Bhágavatam nem alkalmasak arra, hogy üzleti célokra használják ki őket huzamosabb ideig. Itt nyugaton van aki megpróbálja, de többször tapasztaltam, hogy elbukik. Krisna nem hagyja hogy a szentírásokat kufárkodásra használják. A hinduknak kifejlett érzékük van arra, hogy "lássák" melyik tanítót hagyta el az Isten...sok templom is áll üresen Indiában, mert egyszerűen elhagyták a hívek az ottani tanítót. Ti valahogy úgy fogalmazzátok: látják, hogy az Isten van vele. És ha nem látják, akkor bizony otthagyják.

De a kérdésedre másképpen válaszolva, csak egyet is elég. Aki a Gítát/Bhágavatamot írta, oszt jóccakát.:)

Majd egyszer, ha megtapasztalásaidban elérsz oda, hogy megérted Isten végtelen szeretetének és kegyelmének megnyilvánulását Jézusban, megérted hogy mennyire nagy szükséged van Rá....:)

Nincs szükségem Jézusra, meg akkor sem volt, mikor ezt anagy-nagy szeretet átéltem...valahogy nem jelentkezett. Mondjuk kíváncsi sem voltam rá...eszembe sem jutott, pedig sokat agyaltam akkortájt a Biblián, mert a megtapasztalásaim hamarabb jöttek, minthogy alaposan ismertem volna a hinduk szentírását, és addig csak a bibliai ismeretim voltak meg. Hát sokat nem segíttettek az biztos. Majd miután alaposan áttanulmányoztam a sajátom, akkor értettem meg, hogy a Biblia mennyi mindent magyaráz félre. Részben szándékosan, részben meg a félrefordítások miatt. Például a reinkarnáció tanának hiánya szándékos...

Előzmény: upi2000 (188)