Dehogynem.
Az írásaidból nem éppen ez látszik, sajnálom...
Az egész téveszmédre csak egy szót kell értelmezz:
Ha valós képed van a kereszténység Istenéről (aki a hitünk szerint az egyetlen és egyedüli Isten), akkor tévedtem, de hogy ez egy eszme lenne nálam, az azért túlzás...:))
Mindent másképpen értelmeznek ugyanazon szentírás alapján.
Egyrészt a végtelen és hatalmas Istenről alkotott legjobb képünk sem adja vissza az ő teljes valóságát. A helyes kép alatt nem egyetemességet értettem, hanem a rendelkezésünkre álló kijelentések + tapasztalatok szerint helyeset.
Sosem lesz egységes értelmezés, (mint ahogy más vallásban sincs), ellenben létezik az a hit-alap, amiben a hívő keresztények egységesek.
Ők elfogadják az istekereső vallásokat, hogy üdvösségre vezethetnek.
Katolikusok és egyéb felekezetiek között is sokan vannak, akik a tolerancia jegyében elfogadóbbak, akár még a saját hitelveik kárára is. A katolikus katekizmus szerint azonban csak Jézus az út Istenhez....
Csak ehhez embernek kell lenni és nem verni a melled, hogy "de bezzeg"...
Egy okos ember szerint, ha elfogynak az érvek, rögtön előkerül a személyeskedés. Remélem itt most nem erről van szó.
Egyébként, hol vertem én a mellem?:)
Előbb az Igazságot kellene megismerd,
Hitem szerint ismerem, de ettől még érdekel, mi vagy ki szerinted az Igazság?
és mély megnyugvást érzel, hogy neked tuti helyed van, mellékes, hogy másokkal mi fog történni a szentírásod szerint,
Ha valóban ismernéd Jézus tanításait (és általában a Bibliát), akkor fel sem merülne benned, hogy ilyen közönyösen viszonyuljon egy keresztény másokhoz.
Pont ennek a közönyösségnek az ellentettje miatt bátorkodom elmondani, leírni azt, hogy Istenhez az egyetlen út: Jézus.