Törölt nick
2013.06.25
|
|
0 0
966
|
Valóban felnőtt sok nemzedék a szalicillel tarósított befőtteken. Most pedig, hogy benne vagyok a korban, gyógyszerként eszem:) Aztán jött a NA-benz, és néha olvasni, hogy a sok hiperaktív gyerek ennek köszönhető... Érzésem szerint a szalicil kevésbbé káros, de nem vagyok hozzáértő.
Sok mindent teszek el tartósítószer nélkül (paradicsom, lekvárok, rumosmeggy, lecsó...), de nem mindent lehet . Speciálisan ez a meggy felforrna. Az Andrea által említett rum jó lenne, ha rumtopfot csinálnék (pár éve készítettem, csak én ettem). De ez meggybefőtt. Kimagozzuk, lecukrozzuk, szalicil bele, pár napig kevergetjük, majd üvegbe tesszük. Nagyon finom, süteményekbe is jó. Szoktak bele egy kevéske rumot is tenni. |
|