Törölt nick Creative Commons License 2013.06.24 0 0 161

Mikor valakinek a "csak a Jézus az út" természetes, és a más Istene az nem Isten, akkor annak egyik hsz-ében sem tudsz felmutatni olyasmit, ami tapasztalaton alapuló igazság lenne.

Mert ilyen alapon a katolikusnak is igaza van, és ami közös a két felekezetben, az a Biblia. Egy szentírás kétféle értelmezéssel nem létezik.

A hinduknál le lehet vezetni, hogy miért Isten Krisna és az összes többi miért inkarnáció, félisten, felhatalmazott, vagy tanító. Logikusan, nem csak "hiszem".

Tehát az én felháborodásom annak szól, hogy a kizárólagos kerók alapvetésnek veszik a saját szubjektív véleményüket és ezzel igen rendesen zaklatnak is másokat. Példa a bálványimádás, és a többi rögeszme, amit tulajdonképpen a Biblián kívül az égvilágon semmi nem támaszt alá. Egy könyv, amit egy rakás keresztény felekezet ezerféleképpen értelmez.

Az egyikben szent a Jézus anyja, a másikban meg ippeg csak el van ismerve. És sorolni lehetne napestig, hogy ki mit gondol mondjuk Pálról...vagy az éppen aktuális pápáról.

Tudom, hogy te is közéjük tartozol, ne vedd bántásnak, még ha éle is van rendesen a mondandómnak, az én oldalamról így néz ki az igazság....

Előzmény: Törölt nick (160)