Kedves kalapacsk.
Sajnos már meg is érkeztünk.
Az idő szuper volt. reggel 8-kor már 30C, de nagyon erős a nap és így sokkal többnek érezni, volt egy pici szellő, de ez kellett is.
A tenger isteni meleg volt, én nem bírom a hideg vizet, és ez nem is volt az, simán belesétáltunk mindenféle elővizezgetés nélkül, volt olyan nap mikor szinte "rotyogott a víz olyan meleg volt :-)
Mi itthon standard bungit fizettünk be. Amikor megérkeztünk raktunk 10 eurot a bejelentkező papírba és mondtuk, hogy szép tengerre nézőt kérünk. Így is lett A/4 bungit kaptunk óriási terasszal, két irányba nézhettük a tengert, közel volt a főépület-tengerpart-medence de mégis csendes.
Hozzá kell tenni ehhez az is kellett, hogy amikor megérkeztünk nem voltak sokan és volt jó szoba, mert akarhat Ő jó szobát adni ha már nincsen:)
Szerintem ez egész jó szoba volt amit kaptunk mert ugye standard árba nem kaphatjuk meg a legjobbat. Tiszta volt, normális volt a fürdőszoba is.
Napról napra többen érkeztek és ez érezhető is volt.
A medencék tengervizesek 29C, nagyon jók ezek is. Körülöttük rengeteg napágy.
Reggeli: 6:30-9:00, ebéd: 12:30-14:00, (előre be lehet jelenzkezni a Neptun étterembe, itt grilleznek a parton, egész jó) (+a medence melletti Calypso étterembe lehet ebédelni, nem kellett bejelentkezni, de ott kell lenni 12:30-ra, az all inclusive keretén belül van egy étlap amiről lehet választani előét+főét+dessz, felszolgálják, ez is egész jó, + lehet fizetős étlapról tengeri herkentyűket rendelni), 15:00-17:00 a medencénél két helyen sütnek óriás palacsintát, 16:00-17:00 a Calypso étteremnél sütnek pizzát, vacsi: 18:30-21:00, 22:00tól sütnek pizzát a főétterembe.
Amit hiányoltam a fagyi, csak kajáknál van a főétterembe, vagy fizetős jégkrém.
A kaják egész jók "európaiasak" sültek, köretek, isteni desszertek, stb, egyik nap volt Tunéziai est, akkor picit nehezebb volt kedvünkre valót találni de nem maradtunk éhesek :-)
Lekopogom meglepő módon poci gond sem volt, persze figyeltünk a kajákra, no ice :-) az ebédnél és vacsinál adnak 1,5l palackos vizet amit felvihetsz a szobádba, + a lenti bárban este tudsz kérni elvitelre. Gondolom ez is egyfajta megelőzés ha a turista nem venné meg a palackos vizet.
Bár szinte mindíg van valahol nyitva, de a közvetlen tengerparti bárban nincs alkohol :-)
Sör-üdítő- rövidek + tea+ kávégép mindenhol van. Ki mit szeretne:-)
Tengerpart körülöleli az egész szállodát, de a legjobb part a fehérhomokos-pálmafás hosszú part. Gyönyörű itt a víz és a part. Itt már reggel 7kor foglaltunk napágyat mert később már nem lesz.
Ha a szállodából mész ki balkéz felé lesz. Türcsik 20dínár kaucióért (tv távirányító 20 dínár kaució) a recepció melletti kis helységben kell venni egy kártyát, (ez a pénzváltó hely is) és a medence végénél lévő kis faházban lehet kiváltani vele a türcsit, + minden nap cserélheted.
Pénzről annyi, hogy 40 dínárt (20Euro) váltottunk szét 1 dínárosokká és ezeket "szórtuk" szét takarítónak, ebéd - vacsinál a felszolgálóknak, bárban a csaposnak. Meg is lett az eredménye, pl: ha nem volt asztal a teraszon a felszolgáló kerített egyet, az ital úrjatöltéséért sosem szóltunk jött magától :-) a szobát el kellett volna hagyni délig, a takarítóval ledumáltuk az 1 órát :-) a kulcsot persze leadtuk a recepción).
A szállodában lévő suvenir shop egy rabló, Djerba poló 20 euro fix!! A szálloda előtt van egy Aldi és egy C&A :-) az Aldi be van árazva de nagyon nincs mit venni. A C&A-ban pedig pofára megy az ár, az előttem vásárlónak még alkudás előtt is más árat mondott mint nekünk :-(
Kimentünk taxival (5dinár) Midoun-ba de nem nagyon jött be az ottani stílus, rángattak-fogdostak-hülyeségeket beszéltek kosz büdös mindenfelé. (pl rámutatok egy konkrét ruhára mennyi? azt mondja 5 euro, mondja menjek be az üzletbe és ott azt mondja 40euro, az 5euro a gyerek méret belőle, de alkudjak mit ér meg, most minek kezdjek bele egy olyan alkuba hogy 5 vagy 40? :-) Hozzáteszem voltam már arab országban + törökben is de szerintem itt extra durvák voltak. 1 óra múlva vissza is mentünk a hotelbe. A reptéren az átvilágító rész után ugyanezen termékeket euros áron meg lehet vásárolni üzleti körülmények között alkudozás nélkül, ugyanazon az áron ahová végül kilukad az alku :-)
Voltak kint a szállodából mások is nem tudom mit sikerült vásárolniuk, gondolom nagy dolgokat nem :-)
Repülőút: Tunisair odafelé időben indulás, ellátás egy burrito féle .
Visszafelé reggel szóltak, hogy a gép 2 órával később jön értünk tehát már a szállodából is később indulunk, kaja tészta+csirkehusi, valamiért 20 percet köröztünk Pest felett, technical problem :-)
Egyenlőre ennyi jut eszembe, ha valami konkrét kérdés lenne szívesen válaszolok :-)
Összességében csodálatos volt a nyaralás, mert ha úgy indulunk el, hogy mi márpedig nyaralunk nincs mi elrontsa, se sor, se tömeg, se árusok :-)