opi1970 Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2294

Sziasztok,

BHJ-962 javaslatára jöttem át a Montenegro forumból:

"Gyere át a Bosznia topicba,Slatka villa mindent elmond,Trebinjében lakik."

Montenegrói útvonal ügyében érdeklődöm. Somogy megyéből indulnánk, Drávaszabolcsnál lépnénk ki, Eszék, a sík részen A5 pálya, Babina Greda után lehajtás, majd belépés Boszniába, majd Doboj, Zenica érintésével mennék Sarajevoig. Ez eddig sima ügy. Sokan emlegettétek a Tara kanyont, meg egy másikat (?), amit az oda-vissza úton érdemes megnézni. Ahogy nézem, a Tara folyó völgye azoknak esik útba, akik Szerbia felől jönnek, a sarajevói utvonal választásánál egy kis kitérőt jelent. Jól látom? (A Tara kanyon amúgy felmerült önálló programlehetőségként is, hiszen van ott látnivaló bőven.) Négy kérdésem lenne (mielőtt elfelejtem, az uticél Tivat, vagy környéke):

(1) ha lefelé érinteni szaretnénk a Tara kanyont, akkor Sarajevo után merre érdemes menni?

(2) Ha önálló program lesz a Tara szurdok, akkor merre vigyen az utam? (Szép részek érdekelnek, nem a pályázásgyorsaság, vagy épp az út könnyebbsége.) (

3) Mi a neve a másik szurdoknak, és milyen település van a közelében - a könnyebb navigációs keresés végett?

(4) Tudtok-e ajánlani (küldeni mailben) bevált, Igo-hoz való használható Montenegro térképfájlt? Elsősorban topmap, vagy helyi szolgáltató térképe érdekelne. (Sajnos csak olyat találtam amelynél pl.: ha érintem Trebinjét, akkor onnét úgy hajlandó Tivatba menni, hogy felvisz a francba (Zmirovinába - Foca környéke, ami ugye ismét Bosznia), majd onnét akar visszahozni Tivatba. Magyarul nem ismeri a Trebinje-Vilusi szakaszt. Vagy ott nincs is út?

(Megjegyzés: az út nehézsége nem érdekel (sok kanyar, stb.) inkább a szépsége (nyaralni megyek, nem rohanni), de azért nem terepjáróval megyek...