Jancsikin az elmúlt 2 évben sem légiósként, sem magyarként, egyszer sem játszotta végig a teljes szezont, ja és mielőtt a Falcohoz került szintén kihagyott egy teljes évet súlyos sérülés miatt, igazi üvegember, ha itt is lenne IR, mint az NFL-ben akkor potenciális jelölt. Sokat elárultak a BB1-es kommentek, hogy a Falco szurkolók ennek a hírnek örültek..
Szikónál tudtuk mire számíthatunk, védekezésben és mentalitásban, nem kell mindenkinek támadni a gyűrűt, más a feladata, arra elég volt a 3 légiós meg Ronca bőven, Jancsikin ettől messze van nálam, mert betud dobni 1-2 triplát, ráadásul amire ő képes arra vannak saját fiataljaink is és inkább őket nézem a padról. Soma és Nikola is jó lenne ha lehetőséget kapna, szóval nem kellene elfelejteni egyiket sem.
Olvasom, hogy Juhos aláírt, kár, ő is jó lett volna, Ruják meg szabad, na hát inkább ő, mint bármikor Fodor. Sosiről is lemaradtunk, ahogy Lekliről korábban.
Fodort sose kedveltem, jó, hogy csak kölcsönben van, ráadásul ő kényszer 2-es, igazi posztja irányító, viszont a Fodor-Kiss duó kevés 1-es poszton, hogy végig nyomjon egy egész meccset, főleg egy szezont, tehát légiós kell oda is. Repertoárja 2-2-k meg pár tripla, túlértékelt, mindig is az volt, most már ráadásul lassú és öreg by Junkyard, védekezésben is, elég volt látni a döntőben az Alba ellen meg előtte az Ase ellen. De bizonyítson, a lehetőség adott, a szimpátia meg egy másik kérdés.
Raivio az előző évi vándormadárkodása után jó lenne, ha visszajönne nagy dolog lenne, bár én Cuninak is örülnék center poszton.
Viszont, ahogy írtam korábban is bennem van némi hiányérzet, hogy nem jött Ronca mellé még egy válogatott szintű játékos és a tavalyi bravúros 4. helyünkből szerzett előnyünket nem tudtuk minőségi, nem közepes igazolásokra kihasználni.
Ahogy nézem az érmes trió után több csapat is erősít, Zete, Sopron, Körmend, Falco is jobb lesz, ráadásul a Kecskemét is beszáll a 8ba kerülésért.
Szóval ez a felállás nálam jelenleg, viszont Ronca-Center-Dávid trió megint nem egy nagy variálási lehetőség magas posztokon, főleg center poszton.
Fodor-Légiós(2-1)-Légiós-Ronca-Légiós
Kiss-Papp-Jancsikin-Benke-Dávid
Filipovics Márkó
Kovács Soma?
Fekete Nikola?
A lényeg továbbra is Hajrá Kaposvári KK!