Mathius Creative Commons License 2013.06.17 0 0 2247

Sziasztok!

Augusztus vége szeptember elejére terveztem néhány nap Boszniát és 1 hét Montenegrót.
Mivel ez egy Boszniával foglalkozó fórum, ezért ezzel kapcsolatban érdeklődnék tisztelettel.
Nagyjából már megterveztem az útvonalat és a szállással kapcsolatban vannak fenntartásaim.
Most úgy tervezem, hogy 1 éjszakát szeretnék Jajce mellett a Pliva tó partjához közel, 1-2 éjszakát Mostarban és 1 éjszakát valamilyen hegyi kunyhóban.

Kérdéseim:
- tudtok-e ajánlani szállást ezeken a helyeken (Pliva tó, Mostar) vagy bogarásszak ki a neten akármit, ami szimpatikus?
- tudtok-e egy éjszakára kivehető kis hegyi kunyhót (angolul mountain hut-nak írták) a Bjelasnica vagy Prenj-hegységben, legyen az faluban vagy településen kívül?
- szükséges-e itthonról foglalni vagy elég ha csak este beállítok? Sok szabad szállás van vagy általában ezeken a helyeken teltház szokott lenni?

Szeretnék egy napot eltölteni vagy raftinggal a Neretván vagy túrázással a Prenj hegységben. (amelyikhez majd kedvet, erőt érzünk)
Arra gondoltam, hogy előző nap este Konjicban keresek valamilyen utazási irodát (?) és jelentkezem másnapra.
- Ez szerintetek reális terv? Vagy inkább itthonról kellene foglalnom? (Ez esetben tudtok ajánlani céget, weboldalt?)

Ugyanígy szeretnék eltölteni egy napot a Hutovo Blato Rezervátumban.
- Szükséges itthonról bejelentkezni egy hajós túrához? Vagy elég ha odamegyek reggel és valahova besúvasztanak? Mennyire vannak tele szerintetek?

Bocs a sok kérdésért, de az általam beszerzett útikönyv elég szűkszavú, a neten meg kevés az info Boszniáról!

Előre is nagyon köszönöm annak aki időt szán a válaszra!