T.A.L. Creative Commons License 2013.06.15 0 0 680

Én az eddigi összes hozzászolásokat átolvastam és nem kívánok belefolyni, de megjegyzem, hogy mindenben egyetértek Veled.

És csak csendben megjegyzem, hogy sok ügyre volt, van rálátásom (most is van egy ilyen), és a legtöbb esetben elmarasztalás született és vagy rendőrségi vagy ügyészségi, vagy bírósági szakban, végzésre, de elkobzás, pénzbírság, és volt mikor felfüggesztett lett a végeredmény.

( ha volt fegyver.tart. eng, vadászjegye, akkor az egy jó időre pá)

Ugye sokan nem tudják, mert a végeredményről nincs tudomásuk, csak a meggyanúsításról, de, hogy az meállt vagy sem, már a nyilvánosság kevésbé tud.

Mondok egy pld.

Mikor volt a Bred Pit ügy, segítettem szakmailag a meggyanúsítottat, és már akkor azt nyilatkoztam nyilvánosan, hogy nem fog meállni az ügy, mert abban az állapotban ahogy feltalálták az eszközöket, éles lőszer, lövedék leadására alkalmatlanok voltak, és ez a lényeg.

A többi csak körítés, hogy ha kitekerjül meg stb. akkor és..........

Felmentés is született.

Hangtompító a törvényi írás szerint engedélyköteles eszköz, és a témát lezárva, annak joga megitélni, hogy az a jogszabályi deficiónak megfelel-e vagy sem az i.ü. fegyverszakértő dolga, és erre a véleményre hagyatkozik joggal az eljáró hatóság.

( ezt is írja a fegyvertörvény)

i.ü. fegyverszakértőnél a kirendelő határozatban csak annyi kérdés lesz feltéve, hogy a jogszabály szerint lőfegyverre felszerelhető-e vagy  sem ?

Torkolatdörej csökkentésére alkalmas-e az eszköz vagy sem ?

Erre, csak erre a kérdésre kell válaszolnia a szakértőnek.

Természetesen a jogállamban nem kötelező elfogadni a szakértő véleményét, lehet kérni más szakértőt, és ha az ellentétes az elsővel véleményileg, akkor lehet cifrázni a dolgot, de tudni kell, hogy ritka mikor egymásnak ellentmondanak.

Van, de ritka.

Én csak ennyit szerettem volna.

Előzmény: F. István (652)