Te potenciálisan törvénysértő vagy mert van farkad, feltehetően alkalmas liliomtiprásra, így büntethető vagy.
Igy van? Nem, mert ehhez kell egy tizenéves csaj is, akivel megteszed...
Nem azért nem, mert egy tizenéves kell hozzá, hanem azért nem mert én nem csinálom. Különbség! Ezzel a magyarázatoddal akkor baltákat sem forgalmaznának, mert "potenciálisan" ölőeszközök is. :) ..ami igaz is akkor ha azt akként akarja valaki használni.. jaa és a balta nem tiltott eszköz, a hangtompi mint egy eszköz igen!
A hangtompítő őnmagában alkalmatlan az emberi élet kioltására, ...
Igaz, ezzel senkisem vitatkozott!
...csk akkor büntethető, ha lőfegyveren van.
Naaa ez az a csak ami hiányzik a törvényből!
...A fegyverszakértő megállapította, hogy a puskával egy évtizede nem lőttek.
Sőt mi több, Magyarországon ahhoz a puskához lőszert soha nem forgalmaztak.
Húúú ez a történet elég valószínütlen! :)
1) egy évtizenem lőtt lőfegyver még lőfegyver, így tiltott fegyvertartás miatt vonják felelősségre!
2) Irreleváns, hogy magyarországon nem lehet hozzá kapni lőszert! Ha én akarok venni egy fegyvert, akkor engedélyeztetnem kell, attól függetlenűl, hogy Mo.-n kapható-e hozzá lőszer, vagy nem! Sőőőőt! Ha kijelentem, hogy nem is akarok vele lőni, akkor is engedélyeztetni kell!
A Rendőrség hatástalanítatta a puskát, a számlát ugyan ráverték a krapekra, de a puskát visszakapta, holott működőképesen engedély nélkül tartotta.
:))) ezzel teljesen felvidítottál. Tök jó itt élni. Tök így bánnik a törvény aki fegyvertartási vétséget követ el!! Hajrá Magyarország! :)
Meg kellene értened, a törvény nem nélkülözheti minden esetben a logikát.
Értem én, csak fel nem foghatom! :) A törvény mint logika? És pont ebben a topikban írod le ezeket? :))
A hangtompító egy tárgy ami önmagában semmire sem jó.
Igaz! ezt mondom én is!! :) De mit tegyünk, ha tiltó listán van a többivel együtt:
a) az „A” kategóriába tartozó tűzfegyver vagy lőszer;
b) az automata lőfegyver;
c) a hangtompító;
d) külső formájában automata szerkezetű lőfegyverre hasonlító félautomata lőfegyver;
e) huzagolt csövű lőfegyverhez való leváló köpenyes lövedékkel szerelt lőszer
Találniuk kell hozzá egy működöképes lőfegyvert is.
Nem írja a törvény hogy csak akkor tiltott, ha lőfegyver is van hozzá.
Bosijani, Exhi is ezt mondja...Na meg én is.
Értem!.. no ez a mondat volt eddig a leghatásosabb ellenérv! ;)
Legyen szép estéd!