Én mindig a gyári dokumentációt szoktam keresni és átnézni. Legyen az alaplap a számítógéphez, vagy egyéb műszaki tárgy, én a PDF-re "gerjedek".
Míg más gépeknél a kész kenyér tömegét szokták megadni (szárazanyag +víz -párolgás), a Panasonic ezt láthatóan külön-külön értelmezi. A készülék tetőbe épített 150 grammos magtartóval és külön élesztőadagolóval rendelkezik.
Más gépeknél a sütőformába először a vizet, utána a lisztet, tetejére az élesztőt kell tenni, hogy utóbbi a vízzel ne érintkezzen, ami főleg késleltetett időzítésű sütésnél számít.
A Panasonic ajánlása szerint viszont először a lisztet, utána a vizet tegyük be, hiszen az élesztőt úgyis csak később adagolja a gép. Ezt a módszert egyébként én is szoktam követni, mert szimmering-problémák esetén nem árt, ha a víz nem folyik le a csapágyhoz. Csak én kézzel szórom be az élesztőt, amikor már elindult a kavarás, és a liszt a vizet felszívta.
A Panasonic doksijában a receptajánlatoknál derülnek ki a dolgok, ha összeadod: liszt + víz + magvak.

