Mindent még magam sem tudok. Jaja, lehet, hogy segíthettek: ha szép szóval nem megy, kollektív szomszédpáholásra invitálok mindenkit! :)) Viccet félretéve van gáz, nem kicsi...(No, nem a tanyában, de nem is kell egyelőre, úgyse bírnám fizetni). Szóval eza töklámpa eladó eladta a tanya körüli földeket első körben, és nem kötötte ki, hogy a tanyaudvarba szolgalmi jogot kell biztosítson az új tulaj.:( 3 oldalról a szántókat ugyanaz vette meg, még nem jogerős, kifüggesztésnél tart az ügy. A 4. oldalon legelő van, kérdés, az a tulaj belemenne-e, s ha igen, mennyiért, stb. Elvileg "kelléke" egy tanyának a bejárhatóság, alanyi jogon jár hozzá, no de naná, hogy minden szomszéd úgy lesz vele, hogy miért pont ő adjon hozzá bejárási jogot. Itt tartok. Eddig vagy 4-5 héten át hívogattam az eladót, hogy akkor mondjon már á-t vagy b-t, mindig az volt a halovány válasz, hogy "várnék még", neki nem sürgős.Ráadásul össz-vissz 100 e-t engedett a hirdetett árból! Most hirtelen -amint kiderült, hogy nem is olyan egyszerű eladni ezt a tanyát(de nekem nagyon ez kéne!) sürgős is nekik a pénz, meg engednének is egy százast, csak üssük gyorsan nyélbe... Hát persze. KÉt okból is pech, hogy nem tollas a hátam: hülyére se vehetnek, meg ztán beröpködni se tudnék a tanyámra... Apjuk szerint még mindig százszor inkább kinézi belőlem, hogy el tudnám a szomszédokkal intézni, mint az eladókból, de most had főjenek ők kicsit a levükben, s ha hívnak, max. futok egy kört, beszélek a szomszédokkal, felderítem a hajlandóságukat. Intézem én szívesen, ha aztán minden költségét levonjuk a tanya árából.(merthgy én is jobban bízok magamban, mint tejbetökékben. :P)
Egyelőre nem megyek el munkahelyre, legalábbis átmenetileg. Próbálom felmérni, kb. mennyiből tudok kijönni havonta, s aztössze tudom-e valamiből szedni, ha nagyon szerényen is. Aztán majd meglátjuk. (Nyelveket beszélek, s ez a tanya egy nagy kemping mögött van, ahová sok német és főleg holland jár. Elindult a fantáziám, valami majd csak lesz.)