Látó 28 Creative Commons License 2013.06.12 0 0 28

Vallásoktól fügetlenül van értelme viszgálni pl. a determinizmust. Nem kell isteni kapcsolatot keresni.

Nekem az a gondom, hogy ugyebár a kvantumos jelenségek valószínűségét tudjuk megjósolni csak, de ez még nem zárja ki eleve, hogy emögött mégis egy determisztikus rendszer van. 

Én pl. írtam egy olyan programot, amikor véletlenszerű pontok kóvályogtak a képernyőn és azt adtam meg, hogy ha a fallal vagy bármi más pont van a szomszégságában akkor áljon meg és tapadjon oda. Egy ilyen ágas bogas fa stuktúra alakult ki. Látszatra véletlenszerűen. Akárhányszor indítottam a programot mindig másképpen. Ha viszont kivettem a programból a randomize kulcsszót ami a véletlendenerátort inicianlizálat, akkor mindig ugyanúgy futott le a dolog, akárhányszor indytottam el a programot. Ugyan az a fastruktúra nőtt mindig. Ha vissza tettem a randomíze kulcsszót, akkor megint minden indításkor más volt a futás.

Tehát ezzel azt akarom mondani, hogy ugyebár a világot és a kvantum jelenségeket véletlenszerűen értzékeljük, attól még egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy valójában a világ determinált. 

Előzmény: lxt (25)