Jurai Zsolt Creative Commons License 2013.06.09 0 0 3671

gonosz, de rendkívül tisztánlátó Harkonnen báró helyett egy kegyetlenkedő szörnyetget mutatnak be, aki a pusztításon kívül szinte semmit sem szeret.

Szerintem is teljesen félreértették/félreértelmezték a karaktert. Ez inkább Vadállat Rabban. a karaktert.

A könyvnek nagyon hirtelenjében megírt szaga van.

Ezt nem tudom megerősíteni, olvastam, hogy nagyon sokáig készítették elő. Brian Herbert is öregember lett mire végeztek az elejével és a végével, majdnem 60 éves, ha jól tudom. És a saját írásaik között van is összefüggés, más kérdés, hogy nem teljesen passzol az eredeti kötetekhez.

Talán Frank Herbert is hozott volna vissza robotokat, de nem hiszem.

Miért ne hozott volna bele robotokat? Végül is sci-fi, még ha egy betépett LSD-s, hallucinált tudatkitágult látomás is helyenként. Biztos, hogy amit leír a mester a fűszerrel kapcsolatban, az saját megtapasztaláson alapul (persze a jövőbelátástól eltekintve :)). Nagy hippi volt az öreg. :) Bocs, ha ez itt a szentségtörés kategória, de hát ha ez a véleményem most mit tehetnék? Szerencsére vagy sajnos ki-ki döntse el nekem nincsenek ilyen hallucinogén tapasztalataim, de így képzelem valahogy.

Egyébként az amerikai tömegkultúrának szerintem teljesen mindegy, ott könnyen eladják. :)

Szerintem ma már semmilyen nyomtatott irodalmat nehéz eladni, főleg ha a mű még csak nem is a legjobb….

Előzmény: Juraviel.Ihuan.Bedvin (2612)