Gell83 Creative Commons License 2013.06.08 0 0 559

Sziasztok!

A mai tapasztalatok és az új kérdáscsomag (Bocs, hogy én vagyok megint a mindent tudni akarok, ha öszefutunk egyszer nem lesz gondotok pálinkára!):

Egész délután füvet nyírtam a géppel. Üzem közben megbízhatóan működik, nem fullad, nem akadozik de ha muna közben leállítom valami miatt akkor nem akar beindulni. Az önindítóval egy percig tekerhetem akkor sem. Se gázadásra se szivatóra semmire nem reagál. Kínomban ma már megpróbáltam berugni (mármint a traktort :D ) de az sem segített. Ha hagyom kb 15-20 percig hülni akkor pöccintésre beindul. Délután elkezdtem tekergetni a karbit de semmi. Aztán levettem a légszűrőtől jövő csövet. Ezután a továbbiakban nem pöcre de beindult. Mivel így több levegőt kap és "akarja" ezért gondolom amúgy túl sok üzemenyagot kap. Ha viszont visszábtekerem a karbit akkor a teljesítmény lesz oda és hideg motornál nagyon gyámoltalanul indul.

Mik az ötletek?

Keresem azt a vállalkozó szellemű embert aki valamelyik hétvégén ellneőrzi a gyujtásbeállításomat és egyben meg is mutatja, hogy hogyan tudom én állítgatni a jövőben mert a gyújtáshoz teljesen hülye vagyok.

Továbbá: Nekem egy épített fűnyíró adapterem van. Egyszerű mit a fakocka. Szárzúzó kés van rajta sima egyenes de nem vagyok megelégedve a nyírás minőségével. Tudja e valaki, hogy mi a különbség a  kések között mert lehet kapni vagy 20 félét rövidet-hosszút-háromszöget, csavartat, olyat  aminek a közepén van egy hullám...

Van e tapasztalat melyiknek a legszebb a "vágásképe"

Továbbá: A hátsó kihatás kapcsolókarján nekem 4 állás van: 1 Minden kikapcsolva 2 csak a szivattyú megy  3szivattyú és a tengely is megy és még egyet tudok felhúzni rajta de nem észlelek változást. Mi a legfelső állás lényege?

Továbbá: Most ne röhögjetek ki! A 3. sebességi fokozat túl lassú a nyíráshoz padlógázon a 4. pedig vagy fuldoklós vagy túl gyors. egyszerűen kellene közé még egy fokozat. Nincs véletlenül ezen a gépen egy felező amiről nem tudok esetleg vagy van ötletetek arra, hogy 4.ben kicsit nagyobb legyen a nyomaték padlógáz nélkül?