Nos, elolvastam 11 Dűne kötetet, ezzel lezártnak tekintem a sorozatot, további kiadásokat nem vásárolok (egyelőre legalábbis, későbbiekben ki tudja ha már nincs mit olvasnom, de egyelőre több az amit szívesen olvasnék mint amennyi szabadidőm van).
6 Frank és 5 Brian Herbert kötetet végeztem ki. Kb. 4 éve olvasom, lehet még annál is több.
Most már tudok válaszolni a leveledre.
2604-es hozzászólás
Murbellából, akit Odrade utódjának szánt, nem egy erős kezű vezető lesz, aki cselszövések sokaságával fogná össze a Régi Birodalom széthúzó hatalmi erőit. Egyszerűen egy nyafogó, erőtlen, vérengző nőszemély lesz, aki másról sem tud beszélni és gondolkodni, hogy jön az Ellenség, fogjunk össze. Ennyi.
Ezzel teljes mértékben egyetértek!
Vérengzés megy az egész könyvben a csatajelentekben. :S
Ezzel is egyetértek, úgy öltek le a végén már milliárdokat, hogy egy oldalt sem szántak az egészre, brutális vérengzés amit írtak, és a legrosszabb, hogy a végére közömbössé vált a regény az erőszakra.
Nem tudom ezek után megvegyem-e jövőre e Homokférgeket.
Szerintem igen, annyira nem rossz mint a Dűne Vadászai, az a mélypont. Az előzmény trilógia nekem tetszik, főleg az első 2 rész, a Butleri Dzsihad és a Gépírtó hadjárat. Jó volt olvasni, egy új világ, tetszett ez a gondolkodó gépek Vorian Atreides, Iblis Ginjo vonal.