nellly Creative Commons License 2013.06.07 0 0 1786

Sziasztok! Visszaolvastam egy jó pár oldalt, hogy ne kérdezzek feleslegesen, de nem találtam az én problémámra választ. Ezért kérdezem most itt meg, hogy mi a teendő akkor, ha néhány füge ágon a levelek fonnyadni kezdtek? A bokrom már jó pár éves, minden évben sok-sok termést hozott, sosem volt vele semmi gond. Télen mindig takarjuk, és tavasszal bontjuk ki. Minden évben meghálálta a gondoskodást, és kaptunk sok fügét cserébe. Az idén egyetlen kis zöld fügét sem láttam az ágakon. Most a fonnyad leveles ágakat tőből kivágtuk, és csak szorítani tudok egyenlőre, hogy a többi ág egészséges maradjon. Még arra gondolok, hogy talán az árthatott-e neki, hogy a férjem, a kutyakakit összegyűjtötte, és télire a bokor köré tette, így volt betakarva. Gondolta, hogy a trágya használhat neki. Most mindenesetre eltakarítottuk a gyökerek közül az összeset. Talán ez lehetett a baj, és talán még nem késő megelőzni a további károkat?  Eső sok esett, mint mindenhol az országban, tehát arra nem gondolhatok, hogy kiszáradhatott. A többi ágakon a levél egészségesnek látszik, és sok-sok új hajtás is jött. Olvasgattam a neten már sokfelé, de sehol nem találtam az én problémámra megoldást. Lécci segítsen valaki! Előre is köszönöm.