van remény Creative Commons License 2013.06.06 0 0 35

Aztán visszatér csövek lógnak ki belőle,a felesége talált egy sármosabb másikat és hát a devizahitelt azt meg vissza kéne fizetni.

Istennek mindennel és mindenkivel célja van. Hogy az ilyen esetek miért történnek meg azt nem tudni. Miért engedi meg Isten. Ezt nem is ajánlatos fontolgatni és boncolgatni.

Egy biztos:

Minden tökéletes ajándék, onnan felülről, a világosság atyjától száll alá.Jakab 1/17

A betegség, a nyomor nem Istentől van. Nem mondható tökéletes ajándéknak. 

"Józanok legyetek, vigyázzatok, mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén kit elnyeljen" (Péter I, 5:8)

Ján 10:10 A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson; én azért jöttem, hogy életök legyen, és bővölködjenek.

Nem Jézus az aki megbetegít, nyomorba taszít. Van egy láthatatlan ellenség aki ezt megteszi. 

ahhoz, hogy azokat az áldásokat el tudjuk venni, amelyeket Isten megigért, szükség van az írás ismeretére. Ez nem jelenti azt, hogy egy kereszténynek nincs problémája Egyáltalán nem. És nem is írok és nem is mondtam soha senkinek ilyet. Isten nem ígérte meg hogy problémamentes lesz az életünk.

De azt viszont megigérte."Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem." (Zsoltárok 50:15) 

Előzmény: Törölt nick (33)