Gyakran jól jöhet egy okosabb telefon. Nem is kell hozzá valami agyonreklámozott méregdrága csoda.
Alapból tudják a wifit, gps-t, de pl. zseblámpaként is kíválóak.
Kerülendők az alap tapizósok 320×240-es felbontással. Pl. a ZTE Blade használtan már 15e-ért 820×480-as képernyőt ad többujjas (kapacitív) vezérléssel. Amikor két ujjal lehet képet kicsinyíteni, nagyítani. Fényképezője viszont nem nagy szám.
20 éves műszaki beállítottságú fiamnak viszont én találtam!!! egy típust ami nagyon bevált neki. Motorola Defy+ Szintén ilyen magasabb felbontású képernyővel, de Gorilla Glass üveggel, vagyis a többiekéhez képes sokkal jobban karcolás és törésálló. Ezenkívül ha beesik a vízbe azt is bizonyos mértékig kibírja. (persze ilyet csak a hülye forszíroz)
24 bites hangrendszere nagyon jól szól valamilyen hifire rákötve, vakuja brutál erős zseblámpának is hazsnálható. 5mpes kamerával. Ja a lényeg, gyors, jól használható wifije van.
Mindezt most májusban 26e-ért sikerült venni az aprod vagy expressz felületen.
Persze mindez bármikor felülmúlható a ráfordítás mennyiségének függvényében, csak ezek gyermekeimnek beváltak.
Nekem Nokia N93i van. Az egy méretes régimódi különlegesség. Tudok wifizni is vele, de a lényeg, sztereó mikrofonja van és bitang jó hangja. Sok koncerten, zenekari próbán rögzítettem, mindig kíváló hangminőségben. Nekem ez a legfontosabb.